Näytä kaikki artikkelit

Posti ja Gubbe yhteistyöhön – hyvää mieltä ja merkityksellistä työtä

Syyskuussa käynnistyvällä yhteistyöllä halutaan vähentää vanhusten kokemaa yksinäisyyttä ja samalla tarjota työllistymismahdollisuuksia nuorille poikkeuksellisena korona-aikana.

Posti aloittaa yhteistyön vanhuspalveluja tarjoavan Gubben kanssa. Gubbe on uudenlainen ei-sairaanhoidollinen vanhuspalvelu, joka pitää ikäihmisen aktiivisena, auttaa arjen askareissa sekä samalla tuo turvaa koko perhepiirille.

Yhteistyön myötä työllistämme kaksi nuorta osa-aikatyön pariin vuoden ajaksi. Nuoret toimivat yksinäisten ja vähävaraisten vanhusten Gubbe-Sydänystävinä ja vierailevat näiden luona viikoittain. Nuoret auttavat vanhusta arjen askareissa, kannustavat ulkoilemaan tai vain ovat läsnä, kuuntelevat ja keskustelevat.

Samalla nuorille tarjotaan kosketus työelämään, merkityksellistä työtä ja näin pystytään ehkäisemään nuorisotyöttömyyttä käytännön tasolla.

”Yhteistyö Gubben kanssa jatkaa hyvin työtä jota olemme tehneet erityisesti vähävaraisten henkilöiden ja perheiden auttamiseksi. Olemme olleet mukana muun muassa Pelastakaa Lapset -järjestön työssä vähävaraisten perheiden tukemiseksi, osallistuneet Partiolaisten asunnottomille suunnattuun takkikeräykseen ja tukeneet opiskelijoiden tasa-arvoista mahdollisuutta saada tietokone Kaikille kone -kampanjassa”, kertoo Postin vastuullisuuspäällikkö Emilia Gädda.

”Tytäryhtiömme Transvalin kautta olemme myös mukana palkkaamassa vaikeassa tilanteessa olevia nuoria työnhakijoita Nuoret työelämään –yhteistyöohjelmassa.”

Seuraamme Gubbe-sydänystävän ja kummivanhuksen kuulumisia kuukausittain. Kerromme säännöllisesti kuulumisia myös sosiaalisen median kanavissamme.

Lue lisää Gubbesta osoitteessa https://fi.gubbe.com/.

Lisätiedot: Posti, MediaDesk, puh. 020 452 3366