Näytä kaikki artikkelit

Ajatuksella valittu

Unohda turhakkeet, suosi kestävää ja ajatonta. Sosiaalisessa mediassa suositut Hanna Sumari, Nata Salmela ja Arttu Mustonen poimivat verkkokauppojen valikoimista parhaat lahjaideat läheistensä muistamiseen.

Lahja kuin lämmin halaus

Toimittaja Hanna Sumari kuuntelee lähipiirin esiin nostamia lahjatoiveita herkällä korvalla läpi vuoden.

”Lukeudun niihin ihmisiin, jotka jättävät lahjahankinnat usein viime tippaan. Hutiostoksilta välttyy, kun valitsee lahjat ajatuksella saajan mieltymykset huomioiden. Erityisesti lasten kohdalla kuuntelen tarkasti julkituotuja toiveita. Näin lahja on saajalleen varmasti mieluinen. Tänä vuonna verkkokauppojen valikoimista lahjalistalle on löytynyt iloa tyttären aamiaishetkiin ja siskolle asuste, joka on kuin lämmin halaus”, Hanna kertoo.

Hannan lahjavalinnat:

 1. ”Näppärä laukku, joka on myös reppu. Puolisoni tarvitsee tällaista sekä töissä että vapaa-ajallaan.” Osprey transporter 40 unisex -reppu, 120 €, Partioaitta.fi.

 2. ”Tyttärelleni paahtoleipä on joka-aamuinen onni. Tyylikkäästä leivänpaahtimesta hän ilahtuu! ” Smeg leivänpaahdin TSF01CHMEU, 199 €, Carlson.fi.

 3. ”Kun siskoni kietoo kaulaliinan kaulalleen, se on kuin halaus minulta.” Aurora kid mohair -huivi, 140 €, Balmuir.fi.

 4. ”Tyttäreni rakastaa päiväunia viikonloppuisin. Alpakan villasta kudotun torkkupeiton syleilyssä voi uinua ja unelmoida.” Havu-torkkupeitto, 209,90 €, Alpa.fi.

Rahallista arvoa tärkeämpää on ajatus

Vaikuttaja ja Satokausi Median toimitusjohtaja Nata Salmela pyrkii ostamaan lahjoja, joista välittyy henkilökohtainen suhde saajaan.

”Kun antaa toiselle lahjan ja näkee siitä syntyvän ilon, on sykähdyttävä hetki. Muistan erään joulun, jolloin avomieheni lapsi sai lahjaksi keksipaketin. Se oli aaton mieluisin lahja ja osoitti, ettei muistamisen tarvitse olla kallis. Lahjoja ideoidessa kannattaa pysähtyä miettimään toista ja mitä kaikkea tämän kanssa kokenut. Tällainen ajatuspolku usein auttaa keksimään sopivan lahjan”, Nata sanoo.

Natan lahjavalinnat:

 1. ”Työkaverini on todellinen kissafani. Kasvisaiheiset lelut ovat kuin tehty hänen kisulleen.” Little&Bigger MiniVeggies-kissanminttulelut, 3,99 €, Mustijamirri.fi.

 2. ”Vastuullisesti valmistettu fleece pitää avomieheni lämpimänä talviulkoiluissa lasten kanssa.” Miesten retro pile jacket -fleecetakki, 140 €, Weekendbee.fi.

 3. ”Värikäs autokorjaamo rikastuttaa lapseni mielikuvitusta.” Lillabo korjaamo ja hinausauto, 12,99 €, Ikea.com.

 4. ”Naapurini ilahtuu lautapelistä. Sen parissa voidaan viettää talvi-iltoja ja nauttia pannareita isommallakin porukalla.” Wingspan-peli, 54,95 €, Poromagia.com.

Toivottuja lahjoja arvostaa aina

Mustarttu-kanavistaan tunnettu lifestyle-vaikuttaja Arttu Mustonen nauttii ilahduttamisen ilosta, mutta ei koskaan osta lahjaa vain lahjan vuoksi.

”Jos joulua ei olisi, en jaksaisi talvea. Joulu on minulle keino selviytyä pimeästä ajasta. Jouluun kuuluu olennaisesti myös toisten ilahduttaminen ja huomioiminen. Pyrin hankkimaan lahjoja, jotka tulevat tarpeeseen tai joista tietää saajan haaveilleen. Muistaminen on osunut nappiin vasta silloin, kun se on päässyt oikeasti käyttöön”, Arttu kertoo.

Artun lahjavalinnat:

 1. ”Ystäväni on innokas sisustaja. Tyylikäs tuoksukynttilä on varma tunnelmantuoja.” Como tuoksukynttilä, 45 €, Balmuir.fi.

 2. ”Äitini on suuri Marimekko-fani, joten tämä pussilakanasetti ilahduttaa häntä taatusti.” Marimekko Unikko parivuoteen pussilakana, 185 €, Carlson.fi.

 3. ”Kuksasta tuli heti isä mieleen. Hän harrastaa retkeilyä ja on todellinen eräihminen.” E. Koivumaan kuksa, 49,95 €, Partioaitta.fi.

 4. ”Suosin lahjoja, jotka kestävät aikaa. Kummilapselle valitsin pelin, josta riittää iloa vuosiksi eteenpäin.” Catan Junior -lautapeli, 24,90 €, Fantasiapelit.com.