Tullaus 1.7.2021 alkaen

Koko EU:n alueella astuu voimaan verkkokaupan arvonlisäverouudistus 1.7.2021. Jatkossa myös alle 22 euron arvoisista tavaralähetyksistä on maksettava arvonlisävero ja tehtävä tullaus. Muutos koskee myös EU:n ulkopuolelta tilattuja lehtiä. Neuvontapuhelin 0100 2215 auttaa ongelmatilanteissa ma-pe, klo 8-18.

Posti on varautunut arvonlisäverouudistukseen. Tullaustapoja 1.7. alkaen on kolme. Postin kansainvälisen liiketoiminnan johtaja Sami Finne kertoo videolla, miten ulkomailta tilaaminen sujuu näppärästi myös jatkossa.

Alv. maksetaan verkkokauppaostoksen yhteydessä

Jos verkkokauppa tarjoaa siihen mahdollisuuden, maksat arvonlisäveron ostoksen yhteydessä. Lähetyksen tiedot välittyvät Postille suoraan verkkokaupasta ja Posti toimittaa tulli-ilmoituksen Tullille. Kustannus 0 €.

Digitaalinen tullaus

Digitaalinen tullaus toimii OmaPostissa, jota voit käyttää sovelluksena tai selaimessa osoitteessa posti.fi/omaposti. Saat OmaPostiin ilmoituksen, kun sinulle on saapumassa tullattava lähetys. Seuraa ohjeita ja tee digitaalinen tullaus ennen lähetyksen saapumista Suomeen. Koskee korkeintaan 150 euron arvoisia ostoksia. Kustannus 0,90€ + alv.

Katso alta videolta, miten digitullaus toimii OmaPostissa. (Huhtikuusta 2021 alkaen käytössä rajoitetuissa tuoteryhmissä, 1.7. alkaen laajasti.)

Tee tullaus Tullin sivuilla ja maksa Postin käsittelymaksu Postin sivuilla

Saat saapumisilmoituksen lähetyksen saavuttua Suomeen, väliaikaiseen varastoon. Tee tullaus ja maksa alv. Tullin verkkosivuilla ja maksa Postin käsittelymaksu 2,90€ Postin sivuilla. Tullaa lähetys itse.

Lue aiheesta lisää

Helsingin Sanomat 21.4.2021

Yle uutiset 21.4.2021

Iltasanomat 21.4.2021

Löysitkö mitä etsit?