Skip to main content
Ilman sopimusta

Kirjattu kirje ulkomaille

Enintään 25 x 35,3 x 3 cm

Käytä kirjattua kirjettä, kun tarvitset lähetyksen postittamisesta kuitin. Lähetys luovutetaan kuittausta vastaan vastaanottajalle tai tämän valtuutetulle. Kirjattu kirje lähetetään aina postin palvelupisteestä, eikä sitä voi jättää kirjelaatikkoon.

  • Jätetään postiin
  • Ei rahaa tai arvoesineitä
Tarkemmat tiedot ja ehdot

Kuljetusaika Kirjattu kirje kuljetetaan ulkomaille Priority-kirjeen nopeudella. Pohjoismaat 2–4 työpäivää, muu Eurooppa 3–10 työpäivää, muu maailma 5–10 työpäivää.

Mahdollisen tullikäsittelyn vaatima aika ei sisälly ulkomaiden kuljetusaika-arvioon.

Enimmäispaino 2 kg

Enimmäismitat Pituus + leveys + paksuus 900 mm, suurin pituus kuitenkin enintään 600 mm.

Putkilon muotoisena: pituus + kaksinkertainen läpimitta enintään 1 040 mm, suurin pituus kuitenkin enintään 900 mm.

Vähimmäismitat 90 mm x 140 mm. Putkilon muotoisena: vähimmäispituus 100 mm, pituus + kaksinkertainen läpimitta vähintään 170 mm.

Merkinnät ja tunnukset Kansainvälisessä liikenteessä käytetään kotimaan kirjatun kirjeen osoitekorttia, josta otetaan saapumisilmoitusosa pois. EU-maihin lähetettävissä, tavaraa sisältävissä kirjeissä ei tarvita erillistä tulliluetteloa. EU:n ulkopuolisiin maihin sekä EU:n valmiste- ja arvonlisäveroalueen ulkopuolisille erityisalueille meneviin lähetyksiin käytetään pientä viivakoodillista tulliluetteloa CN 22. Kun lähetyksen arvo on yli 300 euroa, täytetään tarvittava määrä isoja tulliluetteloita CN 23 kohdemaassa ymmärrettävällä kielellä.

Lähettäminen Jätetään postiin, etsi tästä lähin toimipiste. Posti voi myös noutaa kirjatut kirjeet lähettäjältä maksullisena noutopalveluna. Kirjattuja kirjeitä ei saa jättää kirjelaatikkoon.

Lähetyksen seuranta Ulkomaille lähetysten seuranta toimii Belgiaan, Espanjaan, Hongkongin, Irlantiin, Islantiin, Japaniin, Portugaliin, Ruotsiin, Saksaan, Sveitsiin, Tanskaan ja Viroon.

Vastaanottaminen Luovutetaan toimipaikasta kuittausta vastaan vastaanottajalle tai tämän valtuutetulle. Mikäli lähettäjä on rajannut lisäpalvelulla kuittausoikeutta niin, että lähetys luovutetaan vain vastaanottajalle, ei lähetystä luovuteta kenellekään valtakirjalla.

Toimitusehdot Toimitusehdot

Postilähetysten korvausperusteet ja enimmäiskorvaukset: Sisältörajoitukset Ei rahaa tai arvoesineitä. Posti vastaa rahaa, arvopapereita tai muuta arvokasta sisältävistä lähetyksistä vain Postivakuutettuna lähetyksenä.

Saantitodistuskirje

Käytä saantitodistuskirjettä, jos tarvitset todistuksen lähetyksen luovuttamisesta vastaanottajalle tai tämän valtuutetulle. Useimmissa maissa todistuksen allekirjoittavat sekä vastaanottaja että luovuttaja, joissakin maissa vain luovuttaja. Myös lähetyksen postittamisesta annetaan kuitti.

Saantitodistus-lisäpalvelu on saatavilla vain kirjattuun tai postivakuutettuun kirjeeseen liitettynä. Kuljetusajat, mitat ja painot löydät kirjatun kirjeen tai postivakuutetun lähetyksen alta.

Merkinnät ja tunnukset Kansainväliseen saantitodistuskirjeeseen liitetään Kirjatun kirjeen osoitekortti ja kansainvälinen saantitodistuslomake.

Lähettäminen Jätetään kuljetettavaksi postiin, postikeskukseen tai terminaaliin, ei kirjelaatikkoon.

Lähetyksen seuranta Lähetyksen perillemenoa voi seurata lähetyksessä tai sen osoitekortissa olevan seurantakoodin avulla lähetysten seurannassa.

Hinnoittelu Saantitodistuskirjeen hinta perustuu lähetyksen painoon.

Toimitusehdot Toimitusehdot

Sisältörajoitukset Posti vastaa rahaa, arvopapereita tai muuta arvokasta sisältävistä lähetyksistä vain Postivakuutettuna lähetyksenä.

Osoitemaakohtaiset kiellot ja rajoitukset voit tarkistaa maakohtaisista tiedoista.

Kirjatun kirjeen hinta

Kirjatun kirjeen hinta muodostuu 11,90 € perusmaksusta, sekä painon mukaan määräytyvästä ulkomaan kirjeen hinnasta. Kirjeen hinnan voi maksaa postimerkeillä tai postin palvelupisteissä.

Postimerkeiksi käy mitkä tahansa merkit (myös kotimaan ikimerkit) kunhan niiden yhteenlaskettu arvo kattaa painon mukaisen postimaksun sekä kirjauksen perusmaksun.

Paino enintäänEurooppa PriorityEurooppa EconomyMuut maat PriorityMuut maat Economy
20 g1,70 €1,60 €1,70 €1,60 €
50 g2,40 €2,30 €3,60 €2,80 €
100 g3,40 €3,30 €7,80 €3,90 €
250 g5,20 €4,90 €12,70 €6,90 €
500 g8,70 €7,90 €21,90 €11,90 €
1000 g16,40 €13,90 €37,00 €18,50 €
2000 g29,70 €27,70 €66,00 €36,50 €