Skip to main content
Ilman sopimusta

Saantitodistuskirje

Enintään 25 x 35,3 x 3 cm

Käytä saantitodistuskirjettä, jos tarvitset todistuksen lähetyksen luovuttamisesta vastaanottajalle tai tämän valtuutetulle. Myös lähetyksen postittamisesta annetaan kuitti.

  Tarkemmat tiedot ja ehdot

  Kuljetusaika Saantitodistuskirje on noudettavissa toimipisteestä pääsääntöisesti toisena arkipäivänä jättöpäivästä lukien ja viimeistään kolmantena arkipäivänä jättöpäivästä lukien.

  Enimmäispaino 2 kg

  Enimmäismitat 250 mm x 353 mm x 30 mm

  Merkinnät ja tunnukset Saantitodistuskirjeeseen kiinnitetään saantitodistuskirjeen osoitekortti, jossa lähetyksen yksilöivä seurantaviivakoodi.

  Lähettäminen Jätetään postiin, etsi tästä lähin toimipiste. Ei saa jättää kirjelaatikkoon.

  Lähetyksen seuranta Lähetyksen perillemenoa voi seurata lähetyksessä tai sen osoitekortissa olevan seurantaviivakoodin avulla Lähetysten seuranta -palvelussa.

  Vastaanottaminen Saantitodistuskirjeiden saapumisesta osoitetoimipaikkaan ilmoitetaan saapumisilmoituksella. Lähetys luovutetaan toimipaikassa kuittausta vastaan vastaanottajalle tai tämän valtuutetulle (ks. valtakirja). Mikäli lähettäjä on rajannut lisäpalvelulla kuittausoikeutta niin, että lähetys luovutetaan vain vastaanottajalle, lähetystä ei luovuteta kenellekään valtakirjaa vastaan.

  Olemme päivittäneet arvolähetysten luovutusohjeita vastaamaan asiakkaiden muuttuneita käyttötapoja. Lue lisää kuittausoikeudesta.

  Hinta 12,40 € + kotimaan kirjeen kuljetusmaksu

  Säilytys Lähetyksiä, joita ei ole voitu luovuttaa vastaanottajalle, säilytetään toimipaikassa 14 vrk. Saapumisilmoituksessa kerrotaan, missä ajassa lähetys on noudettava toimipaikasta. Toista saapumisilmoitusta ei lähetetä. Edelleen lähettäminen toimipaikasta toiseen ei jatka yhteenlaskettua säilytysaikaa eri toimipaikoissa.

  Sisältörajoitukset Posti vastaa rahaa, arvopapereita tai muuta arvokasta sisältävistä lähetyksistä vain Postivakuutettuna lähetyksenä.

  Henkilökohtaisesti luovuttaminen

  Merkinnät ja tunnukset Saantitodistuskirjeeseen ja Postivakuutettuun lähetykseen kiinnitettävässä lähetyskohtaisessa osoitekortissa valitaan Henkilökohtaisesti luovuttaminen rastittamalla luovutusehto.

  Kirjattuun kirjeeseen kiinnitetään lähetyksen yksilöivä seurantaviivakoodi postin kassalla. Osoitekortillisten kirjeiden lähettäminen digitalisoituu

  Vastaanottaminen Lähetys luovutetaan postissa kuittausta vastaan vain vastaanottajaksi merkitylle luonnolliselle henkilölle. Yritys- tai yhteisövastajanottajalle osoitetun lähetyksen luovutusta ei voi rajoittaa lisäpalvelulla.

  Hinnoittelu Lisäpalvelu on maksullinen 1,30 €