Skip to main content
Ilman sopimusta

Postivakuutettu kirje

Rahat, arvopaperit, jalometallit, jalokivet ja muut arvoesineet on lähetettävä aina Postivakuutettuna lähetyksenä, jolloin ne käsitellään erityisessä turvakäsittelyssä. Postivakuutus korvaa aiheutuneen ja toteen näytetyn vahingon enintään vakuutusarvoon saakka.

Postivakuutettuun lähetykseen voi valita lisäpalvelut: Postiennakko, Henkilökohtaisesti luovuttaminen.

  Tarkemmat tiedot ja ehdot

  Kuljetusaika Postivakuutettu lähetys on noudettavissa toimipisteestä pääsääntöisesti toisena arkipäivänä jättöpäivästä lukien ja viimeistään kolmantena arkipäivänä jättöpäivästä lukien.

  Enimmäispaino 2 kg

  Enimmäismitat Pituus + leveys + paksuus 90 cm, suurin pituus kuitenkin enintään 60 cm, tai putkilonmuotoisena pituus + kaksinkertainen läpimitta 104 cm, suurin pituus kuitenkin enintään 90 cm.

  Vähimmäismitat 90 mm x 140 mm.

  Merkinnät ja tunnukset Postivakuutettuun lähetykseen kiinnitetään postivakuutetun lähetyksen osoitekortti. Helposti särkyvään lähetykseen on kiinnitettävä Postin hyväksymä "Helposti särkyvä" -lipuke. Lipukkeita saa posteista.

  Lähettäminen Jätetään postiin.

  Lähetyksen seuranta Lähetyksen perillemenoa voi seurata lähetyksessä tai sen osoitekortissa olevan seurantaviivakoodin perusteella lähetysten seurannassa.

  Vastaanottaminen Postivakuutetun lähetyksen saapumisesta osoitepostiin ilmoitetaan saapumisilmoituksella. Lähetys luovutetaan postissa kuittausta vastaan vastaanottajalle tai tämän valtuutetulle (ks. valtakirja). Mikäli lähettäjä on rajannut lisäpalvelulla kuittausoikeutta niin, että lähetys luovutetaan vain vastaanottajalle, ei lähetystä luovuteta kenellekään valtakirjaa vastaan.

  Olemme päivittäneet luovutusohjeita vastaamaan asiakkaiden muuttuneita käyttötapoja. Lue lisää kuittausoikeudesta.

  Hinnoittelu Postivakuutetun lähetyksen hinta perustuu lähetyksen painoon ja mahdollisiin lisäpalveluihin. Kotimaassa kuljetusmaksuun sisältyy käsittely helposti särkyvänä. Helposti särkyvään lähetykseen on lähettäjän kiinnitettävä Postin ao. lipuke. Tehdaspakkauksien merkinnät eivät sido Postia.

  Postivakuutettu lähetys max. 250 g 20,90 €

  Postivakuutettu lähetys max. 2 kg 30,50 €

  Katso hinnasto

  Korvauskäytäntö ◦Asiakkaalla tulee olla vahinkotapahtumaa varten jotain näyttöä sisällön arvosta, esim. kuitti ◦Ainoastaan suora esinevahinko korvataan ◦Antiikki, keräily-, tunne- tai vastaavaa erityistä arvoa ei korvata. Tällaista sisältöä varten tulee tiedustella vakuutusyhtiöiden tarjoamia vakuutuksia.

  Säilytys Lähetyksiä, joita ei ole voitu luovuttaa vastaanottajalle, säilytetään postissa 14 vrk. Saapumisilmoituksessa kerrotaan, missä ajassa lähetys on noudettava postista. Toista saapumisilmoitusta ei lähetetä. Edelleen lähettäminen postista toiseen ei jatka yhteenlaskettua säilytysaikaa eri posteissa.

  Henkilökohtaisesti luovuttaminen

  Merkinnät ja tunnukset Saantitodistuskirjeeseen ja Postivakuutettuun lähetykseen kiinnitettävässä lähetyskohtaisessa osoitekortissa valitaan Henkilökohtaisesti luovuttaminen rastittamalla luovutusehto.

  Kirjattuun kirjeeseen kiinnitetään lähetyksen yksilöivä seurantaviivakoodi postin kassalla. Osoitekortillisten kirjeiden lähettäminen digitalisoituu

  Vastaanottaminen Lähetys luovutetaan postissa kuittausta vastaan vain vastaanottajaksi merkitylle luonnolliselle henkilölle. Yritys- tai yhteisövastajanottajalle osoitetun lähetyksen luovutusta ei voi rajoittaa lisäpalvelulla.

  Hinnoittelu Lisäpalvelu on maksullinen 1,30 €