Skip to main content
Ilman sopimusta

Postiennakkokirje

Enintään 25 x 35,3 x 3 cm

Käytä postiennakkoa, kun tahdot varmistaa, että haluamasi maksu peritään lähetyksestä ennen sen luovuttamista vastaanottajalle.

Kun lähetät kirjeen postiennakolla, vastaanottaja lunastaa lähetyksen postista maksamalla siitä määräämäsi ennakkosumman. Huomaathan, että mikäli haluat tietyn ennakkosumman lisäksi veloittaa vastaanottajalta myös esim. kirjeen lähetyskulut, ne pitää lisätä suoraan postiennakon määrään.

Lähettäjä maksaa aina lähetyksen postimaksut, eli postiennakon ja kuljetusmaksun, jo lähetettäessä.

  Tarkemmat tiedot ja ehdot

  Merkinnät ja tunnukset Lähetykseen kiinnitetään yksilöivä seurantaviivakoodi postin kassalla. Itsejäljentävien moniosaisten settikorttien käyttö on lopetettu.

  Lähettäminen Lähetykset, joihin liitetty lisäpalvelu postiennakko, jätetään postiin. Etsi tästä lähin toimipiste. Posti voi myös noutaa lähetykset lähettäjältä maksullisena palveluna.

  Lähetyksen seuranta Lähetyksen perillemenoa voi seurata seurantakoodin avulla lähetysten seurannassa.

  Pankkiviitteellisessä maksussa maksun saajalle välitetään viitenumero. Viitteettömässä maksussa välitetään maksajan nimitieto.

  Vastaanottaminen Postiennakkolähetyksestä ilmoitetaan vastaanottajalle saapumisilmoituksella.

  Lähetykset, joissa lisäpalveluna postiennakko, luovutetaan vastaanottajalle tai tämän edustajalle kuittausta vastaan sen jälkeen, kun lähetyksestä perittäväksi määrätty ennakkosumma on maksettu.

  Hinnoittelu Lähetyskohtainen lisämaksu ( 7,00 €) peritään kuljetusmaksun lisäksi. Palvelun hinta verkkopalvelusta ostettaessa on 5,50 € Katso hinnasto

  Säilytys Lähetyksiä, joita ei ole voitu luovuttaa vastaanottajalle, säilytetään toimipaikassa 14 vrk. Saapumisilmoituksessa kerrotaan, missä ajassa lähetys on noudettava toimipaikasta. Toista saapumisilmoitusta ei lähetetä.

  Edelleen lähettäminen toimipaikasta toiseen ei jatka yhteenlaskettua säilytysaikaa eri toimipaikoissa.

  Sisältörajoitukset Rahaa, arvopapereita tai muuta arvokasta sisältävistä lähetyksistä Posti vastaa vain Postivakuutettuna lähetyksenä.

  Muuta huomioitavaa SEPA - yhtenäinen euromaksualue (Single Euro Payments Area) Postiennakossa käytetään aina SEPA-määritysten mukaisia IBAN-tilinumeroa ja pankin yksilöivää BIC-koodia.

  Postiennakon yläraja on 2000 €