Skip to main content
Ilman sopimusta

Pikakirje kotimaahan

Enintään 25 x 35,3 x 3 cm

Pikakirje tarjoaa aikatauluvarmuutta ja lähetyksen seurannan. Lähetys on perillä joko seuraavana tai toisena arkipäivänä postittamisesta, halutessa myös arkilauantaisin. Tarkista toimitusaikakyselystä.

  • Sopii kiireellisten viestien, asiakirjojen ja vedosten lähettämiseen
  • Pikakirjeet jaetaan jokaisena arkipäivänä, myös tiistaisin
  • Suurimmissa kaupungeissa mahdollisuus myös lauantaijakeluun
  • Ei sovellu rahan ja arvotavaran lähettämiseen
Lähetyksen seuranta

Lähetyksen perillemenoa voi seurata lähetykseen kiinnitetyn seurantakoodin avulla lähetysten seurannassa.

Säilytys

Lähetyksiä, joita ei ole voitu luovuttaa vastaanottajalle, säilytetään toimipaikassa 14 vrk. Saapumisilmoituksessa kerrotaan, missä ajassa lähetys on noudettava toimipaikasta. Toista saapumisilmoitusta ei lähetetä. Edelleen lähettäminen toimipaikasta toiseen ei jatka yhteenlaskettua säilytysaikaa eri toimipaikoissa.

Sisältörajoitukset

Ei sovellu rahan tai arvotavaran lähettämiseen. Posti vastaa rahaa, arvopapereita tai muuta arvotavaraa sisältävistä lähetyksistä vain Postivakuutettuna lähetyksenä.

Muuta huomioitavaa

Jakelualueet voi tarkistaa toimitusaikakyselystä

Lähettäminen

Pikakirje jätetään kuljetettavaksi postiin, postikeskukseen tai terminaaliin. Pikakirjettä ei voi jättää kuljetettavaksi kirjelaatikkoon. Posti voi myös noutaa pikakirjeet lähettäjältä maksullisena palveluna.

Vastaanottaminen

Pikakirje jaetaan vastaanottajalle perusjakelussa. Mikäli pikakirjeen ainoana osoitteena postilokero-osoite, ne jaetaan postilokeroon. Jos pikakirjeessä sekä postilokero- että käyntiosoite, lähetykset viedään käyntiosoitteeseen.

Merkinnät ja tunnukset

Lähetykseen kiinnitetään osoitekortti, jossa lähetyksen yksilöivä seurantaviivakoodi.

Enimmäismitat

Enimmäismitat 250 x 353 x 30 mm, vähimmäismitat 90 x 140 mm Enimmäispaino 2000 g

Maksutavat

Maksa postimaksu postimerkeillä tai postin palvelupisteessä.

Katso hinnastot

Lauantaijakelu

Pikakirje, jossa on lauantaijakelu jätetään kuljetettavaksi postiin, postikeskukseen tai terminaaliin. Pikakirjettä ei saa jättää kirjelaatikkoon.

Merkinnät ja tunnukset Lauantaina jaettavaan pikakirjeeseen kiinnitettävä Exprès -viivakooditarran lisäksi lauantaijakelua osoittava tarra ja merkittävä osoitteeksi vastaanottajan käyntiosoite.

Lähettäminen Pikakirje jätetään kuljetettavaksi postiin, postikeskukseen tai terminaaliin. Pikakirjettä ei saa jättää kirjelaatikkoon. Posti voi myös noutaa pikakirjeet lähettäjältä, nouto maksullinen. Tarkempia tietoja toimitusaikakyselystä.

Lähetyksen seuranta Lähetyksen perillemenoa voi seurata lähetykseen kiinnitetyn pikakirjeen seurantakoodin avulla lähetysten seurannassa.

Vastaanottaminen Perjantaina kuljetettavaksi jätetty pikakirje jaetaan vastaanottajalle lauantaina. Mikäli vastaanottajaa ei tavoiteta, pikakirje jaetaan perusjakelussa.

Hinnoittelu Lauantaijakelu-lisäpalvelun maksu on kappalehintainen ja se peritään lähettäjältä pikakirjeen kuljetusmaksun lisäksi.

Palvelun hinta on 12,40 €.