Skip to main content
Ilman sopimusta

Kirjattu kirje

Enintään 25 x 35,3 x 3 cm

Kirjattu kirje on varma tapa toimittaa lähetys perille vastaanottajalle. Palveluun kuuluu kuittaus postittamisesta, lähetyksen seuranta ja luovutus Postin palvelupisteestä. Ei sovellu rahan tai arvotavaran lähettämiseen.

  • Sopii mm. maksukorttien, päätöksien ja tiedonantojen lähettämiseen
  • Lähetys luovutetaan vastaanottajalle tai hänen valtuuttamalleen tunnistusta ja kuittausta vastaan
  • Lisäpalveluna henkilökohtainen luovuttaminen vain vastaanottajalle
Lähetyksen seuranta

Lähetyksen perillemenoa voi seurata lähetykseen kiinnitetyn seurantakoodin avulla lähetysten seurannassa.

Säilytys

Lähetyksiä, joita ei ole voitu luovuttaa vastaanottajalle, säilytetään toimipaikassa 14 vrk. Saapumisilmoituksessa kerrotaan, missä ajassa lähetys on noudettava toimipaikasta. Toista saapumisilmoitusta ei lähetetä. Edelleen lähettäminen toimipaikasta toiseen ei jatka yhteenlaskettua säilytysaikaa eri toimipaikoissa.

Sisältörajoitukset

Ei sovellu rahan tai arvotavaran lähettämiseen. Posti vastaa rahaa, arvopapereita tai muuta arvotavaraa sisältävistä lähetyksistä vain Postivakuutettuna lähetyksenä.

Muuta huomioitavaa

Jakelualueet voi tarkistaa toimitusaikakyselystä

Lähettäminen

Jätetään postiin. Posti voi myös noutaa kirjatut kirjeet lähettäjältä maksullisena noutopalveluna. Kirjattuja kirjeitä ei voi jättää kirjelaatikkoon.

Vastaanottaminen

Saapumisesta osoitetoimipaikkaan ilmoitetaan saapumisilmoituksella. Luovutetaan toimipaikasta kuittausta vastaan vastaanottajalle tai tämän valtuutetulle (ks. valtakirja). Mikäli lähettäjä on rajannut lisäpalvelulla kuittausoikeutta niin, että lähetys luovutetaan vain vastaanottajalle, ei lähetystä luovuteta kenellekään valtakirjalla.

Postilla on postilain perusteella oikeus merkitä Kirjatun kirjeen luovutusasiakirjoihin sen henkilön koko henkilötunnus, jolle lähetys luovutetaan. Samoin merkitään asiakirja, josta henkilöllisyys on otettu tai tarkistettu. Posti ei luovuta henkilötunnusta edelleen.

Olemme päivittäneet luovutusohjeita vastaamaan asiakkaiden muuttuneita käyttötapoja. Lue lisää kuittausoikeudesta.

Ulkomailta saapuvat kirjatut lähetykset jaetaan noudattaen soveltuvin osin 1.1.2017 voimaan tulleita yleisiä toimitusehtoja. Esimerkiksi ulkomaisten verkkokauppojen postiluukkuun mahtuvat, tavaraa sisältävät lähetykset voidaan toimittaa suoraan vastaanottajan osoitteeseen. Luovutus todennetaan jakeluluennalla.

Merkinnät ja tunnukset

Lähetykseen kiinnitetään lähetyksen yksilöivä seurantaviivakoodi postin kassalla.

Henkilökohtaisesti luovuttaminen

Merkinnät ja tunnukset Saantitodistuskirjeeseen ja Postivakuutettuun lähetykseen kiinnitettävässä lähetyskohtaisessa osoitekortissa valitaan Henkilökohtaisesti luovuttaminen rastittamalla luovutusehto.

Kirjattuun kirjeeseen kiinnitetään lähetyksen yksilöivä seurantaviivakoodi postin kassalla. Osoitekortillisten kirjeiden lähettäminen digitalisoituu

Vastaanottaminen Lähetys luovutetaan postissa kuittausta vastaan vain vastaanottajaksi merkitylle luonnolliselle henkilölle. Yritys- tai yhteisövastajanottajalle osoitetun lähetyksen luovutusta ei voi rajoittaa lisäpalvelulla.

Hinnoittelu Lisäpalvelu on maksullinen 1,30 €