Ilahduta itse tehdyllä!

Joulun hauskimmat kortit askarrellaan omin käsin. Et tarvitse erityisiä laitteita tai materiaaleja. Saksilla, paperinpaloilla ja liimapuikolla pääset jo vauhtiin.

1 Lahjapaperien ylijäämistä leikatut kynttilät rytmittävät hauskasti korttia. Leikkaa mustasta lahjanarusta kynttilöihin sydämet tai piirrä ne tussilla.

2 Liimaa rei’ittimellä ja saksilla leikatut paperipallot kranssin muotoon. Viimeistele kortti pahvista leikatulla rusettikolmiolla.

3 Käsikoru kortin päälliseksi. Tee paksulla neulalla korttiin reiät ja pujota korun lanka niistä taustapuolelle solmittavaksi. Suojaa ja lähetä kortti paksummassa kuoressa.

4 Heijastimista syntyy loistava lumiukko. Kiinnitä korttiin kaksi valkoista heijastinneulaa ja musta glitterpallo. Heijastimet voi irrottaa ja ottaa hämärän tullen käyttöön. Suojaa ja lähetä kortti paksummassa kuoressa.

5 Persoonallinen kortti lahjanauhojen ylijäämistä. Tee kortin reunoihin viillot paperiveitsellä ja pujota lahjanauhojen päät niistä läpi. Päällystä kortin taustapuoli toisella korttipahvilla.

6 Ulkonevilla lehdillä koristeltu kortti vaatii hieman enemmän tarkkuutta ja aikaa. Leikkaa paperista korttipohjan kokoinen pala. Sommittele lyijykynällä paperiin haluamasi kuvio. Leikkaa paperiveitsellä kuvion mukaiset viillot paperiin leikkuualustan päällä. Käännä kuviot ulospäin ja liimaa paperi korttipohjan päälle. Viimeistele kortti pienillä paperipalloilla.

7 Tapettirullan ylijäämää hyötykäyttöön. Leikkaa oikeankokoinen palanen tapetista harkkosaksilla ja liimaa se valmiiseen korttipohjaan.

Askarrellut kortit kuoreen

Itse askarrellut, taitettavat ja muodoltaan erikoiset kortit kannattaa aina postittaa kirjekuoressa. Sulje kuoreen myös esimerkiksi nauhalla, koristeniiteillä tai hileellä koristellut kortit. Kortit joissa on kovia koristeita kuten helmiä, pitää postittaa kuplamuovisessa tai pahvisessa kuoressa. Alle 50g kortin postitus on samanhintaista kuorella tai ilman.

Kortit matkaan

JOS LÄHETÄT useamman kortin, sulje ne punaiseen kuoreen ennen kirjelaatikkoon tiputtamista.

POSTIMERKKEJÄ myydään postien lisäksi mm. kioskeissa, päivittäistavarakaupoissa ja kirjakaupoissa. Lue lisää joulun postimerkeistä.

VOIT TILATA merkit myös suoraan kotiisi Postin verkkokaupasta. Tilaukset ilman toimituskuluja 7.12.2020 asti.

Teksti Anna-kaisa Melvas, Kuvat Piia Arnould