Miten Posti Glue -palvelu toimii?

Posti Glue -palvelun avulla välitetään tuote- ja tilaustietoja verkkokauppiaan ja sen tavarantoimittajan välillä. Posti Glue -palvelun avulla yritys voi mahdollistaa drop shipping toimitukset.

Verkkokauppiaan täytyy tehdä integraatio vain yhden kerran, jonka jälkeen kaikki verkostoon liittyneet tavarantoimittajat ovat liitettävissä oman yrityksen kaupankäyntiin. Vastaavasti tavarantoimittaja voi vastaanottaa yhden kanavan kautta tilauksia kaikilta verkkokauppiailta.

Posti Glue-palvelun toimintaperiaate on seuraava:

  1. Verkkokauppias perustaa tuotekatalogin, johon nimetyllä tavarantoimittajalla on mahdollisuus julkaista tuotteet. Tuotekatalogi voidaan perustaa Posti Glue -palveluun liittyvällä käyttöliittymällä (suositeltavaa) tai integraation avulla.

  2. Tavarantoimittaja lataa tuotetiedot verkkokauppiaan luomaan katalogiin Glue palveluun kuuluvalla käyttöliittymällä* tai integraation kautta.

  3. Verkkokauppias hakee tavarantoimittajan julkaisemat tuotetiedot Glue-palveluun luodusta katalogista, ja julkaisee ne omassa verkkokaupassaan.

  4. Kun verkkokauppiaan asiakas tilaa tuotteen verkkokaupasta, välittää verkkokauppias tilauksen (order) Posti Glue -palveluun.

  5. Glue -palvelu tekee tilauksesta toimituksen (shipment), jonka tavarantoimittaja hakee Glue palveluun kuuluvalla käyttöliittymällä* tai integraation kautta. Jos tilaus sisältää tuotteita eri tavarantoimittajilta, osaa Glue -palvelu jakaa tilauksen eri tavarantoimittajille.

  6. Tavarantoimittaja päivittää toimituksen tiedot toimitettujen tuotteiden määrällä

  7. Tavarantoimittaja tulostaa toimitukseen liittyvät osoitekortit sekä lähetteen. Tulostukseen voi käyttää Glue -palvelun rajapintaa, jolloin myös lähetystunnukset päivittyvät automaattisesti tilauksen tietoihin. Omaa tulostusjärjestelmää käytettäessä tulee lähetystunnukset päivittää tilaukselle erikseen.

  8. Tavarantoimittaja päivittää tilauksen statuksen toimitetuksi ( "Delivered").

  9. Verkkokauppias hakee tilauksen statustietoa (esimerkiksi kahden tunnin välein), kunnes tilaus on "Delivered" tilassa, jolloin tilaus on käsitelty.

  10. Tavarantoimittaja toimittaa tilauksen kuljetukseen.

*) Glue palvelua voi käyttää OpusCapita SupplierWeb-palvelulla tai Glue -palveluun kuuluvalla käyttöliittymällä (tulossa tammikuussa 2020). Käyttöliittymällä voidaan hoitaa kaikki tavarantoimittajan toiminnallisuudet ilman integraatioita.