Oleelliset tiedot käsittelymaksusta

Posti Oy (y-tunnus: 0109357-9) PL 1, 00011 POSTI Käyntiosoite: Postintaival 7A, Helsinki

Puh: 0100 5577 (pvm/mpm) www.posti.fi

Käsittelymaksu tulliselvitystä vaativille lähetyksille

Maksu koskee EU-alueen ulkopuolelta tai EU:n valmiste- ja arvonlisäveroalueen erityisalueilta saapuvia tavaralähetyksiä, jotka tarvitsevat tulliselvityksen. Käsittelymaksu tulee maksaa 20 päivän kuluessa lähetyksen saapumisesta.

Maksu ja maksun suuruus

Käsittelymaksu on 2,90 € (ALV 0%) yksittäiseltä lähetykseltä. Maksu on kertamaksu, joka kohdistuu lähetykseen, joka on tullut Suomeen ja ohjautunut tulliselvitettäväksi. Maksun voi suorittaa pankki-, luottokorteilla tai verkkopankkimaksuna, jotka on mainittu palvelussa. Käsittelymaksu tulee olla lisättynä Tullille tehtävän tulliselvityksen Kuljetus- ja käsittelykuluihin alkaen 15.3.2020. Lähetystunnusta, josta on maksettu käsittelymaksu, ei voida jälkikäteen muuttaa (esim. kirjoitusvirheen korjaus). Maksaja vastaa siitä, että lähetystunnus on oikein kirjoitettu. Maksamattomat tai lunastamatta jääneet lähetykset toimitetaan takaisin lähettäjälle. Käsittelymaksua ei palauteta.

Lähetyksen vapautuminen

Lähetys vapautuu kuljetettavaksi vasta, kun lähetys on saanut vapautuksen sekä käsittelymaksusta että tullauksesta. Jos käsittelymaksua ei makseta, Postilla on oikeus palauttaa lähetys lähettäjälle. Vastaanottajan nimenomaisesti kieltäydyttyä vastaanottamasta lähetystä se palautetaan välittömästi ilman säilytysaikaa.