Lehtipalvelut 1.1.2022

Aikakauslehtipalveluiden muutokset 1.1.2022

Aikakauslehtipalveluiden palvelutasoihin ei tule muutoksia.

Aikakauslehti Pro -palvelun hinnastohinta nousee +6 %, Economy Lehti -palvelun +4 % ja Lehti-palvelun +5 %. Economy-kirjeliitteen ja lisäpalvelujen hinnat nousevat keskimäärin +5 %.

Kimppulähetys-palvelu lakkaa vuoden 2021 loppuun mennessä.

Virheellinen Ennakkotieto -lisäpalvelu tulee voimaan 1.4.2022.

Sanomalehdet

Perusjakelussa jaettavien sanomalehtien osalta:

Lehden Päiväjakelu -palvelussa lehti jaetaan jatkossakin jokaisena arkipäivänä, riippumatta alueen jakelutavasta.

Lehden Etäjakelu -palvelussa lehti jaetaan maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Poikkeuksen muodostavat kuitenkin Alueellisen vuoropäiväjakelun -alueet (Espoo ja Kauniainen), joissa tuote jaetaan jokaisena arkipäivänä. Suunnittelemme paraikaa vuoropäivämallin käyttöönottoa alkavaksi huhtikuun 2022 aikana myös Helsingin ja Tampereen alueella.

Alueellinen vuoropäiväjakelu tuo mukanaan seuraavia muutoksia:

Kaikki sanomalehdet jaetaan pääsääntöisesti yön jakeluverkossa.

Lehtien postiinjättöajat voivat osin aikaistua nykyisestä ja postiinjättöpaikkoihin voi tulla muutoksia. Näistä informoimme tapauskohtaisesti erikseen.

Osan Päiväjakelun lähetyksistä ohjaamme ilman lehteen painettua osoitetietoa prosessiimme. Lehdet jaetaan jakajan päätelaitteen avustamana vastaanottajille. Tähän ns. osoitteettomaan yön jakeluun pääsy edellyttää yli 100 kappaleen eräkokoa kyseiselle alueelle. Tämän muutoksen ohjeistamme erikseen. Eräkoon alle jäävät lehtinimikkeet postitetaan edelleen tilaajan osoitetiedolla varustettuna. Jaamme ne ilmestymispäivänä, jos postiinjättö tapahtuu klo16 mennessä. Myöhäisemmällä postiinjättöajalla ohjaamme lehdet pääsääntöisesti seuraavan yön jakeluun (kulkunopeus +1 työpäivää).

Edellä mainitun muutoksen taustalla on jakeluprosessia tukevan esityön aikaikkunan kiristyminen sanomalehtien siirtyessä yön jakeluverkkoon jaettaviksi.

Lehden peittojakelut eivät ole enää mahdollisia kyseisellä alueella. Kotisuora Premium - palvelua voi edelleen ostaa, mutta tällöin tilaajat saavat kaksi lehteä (yöllä jaetun tilatun lehden ja päiväverkossa jaetun peittojakelun lehden), jos heillä ei ole mainoskieltoa. Jakeluratkaisuista johtuen Kotisuora Premiumin jakelupäivissä on alueellisesti eroa. Tästä syystä tuotteen varauskirjaa ei avata kerralla koko vuodeksi.

Postinsaajille alueellinen vuoropäiväjakelu näkyy näin:

Esim. postinumeroalueilla 02100 jaetaan ensimmäisellä viikolla maanantaina, keskiviikkona ja perjantaina sekä 02200 jaetaan samalla viikolla tiistaina ja torstaina. Seuraavalla viikolla jakelupäivät vaihtuvat. Tämä rytmi toistuu kahden viikon jaksoissa. Välipäivinä päiväpostia on jaettavana vain hyvin vähän.