Muutoksia Postin sopimus­palveluihin ja hintoihin 1.1. ja 1.4.2022

Digitalisaatio muuttaa yhteiskuntaa, mutta samanaikaisesti perinteet kukoistavat kuluttajan arjessa. Koronapandemia on vauhdittanut digipalvelujen käyttöä, joten me Postilla olemme hakeneet uudenlaisia ratkaisuja; alueellisesti eriytyviä jakeluita ja monikanavaisia palveluja. Niiden avulla voimme omalta osaltamme pidentää paperisen postin elinkaarta. Teemme kaikkemme, jotta pystymme pitämään hintavaikutukset maltillisina ja tarjoamaan teille kilpailukykyisiä ja ympäristötavoitteet sekä odotuksenne täyttäviä palveluja.

Jakelut 2022

Lähetysmäärät ja tarpeenne määrittelevät jakelutavan. Eri maantieteellisillä alueilla ja asukastiheydeltään erilaisilla alueilla jakelutapojen ero näkyy käytännössä jakopäivissä ja -ajoissa. Mahdollisten muutosten suunnittelussa huomioimme vaikutukset ja tavoitteet: mm. jakelutavan kustannukset, hiilidioksidipäästöjen vähentämisen ja valmistautumisajan riittävyyden. Kevennetyt jakelupäivät on koko Suomessa yleisin käytössä oleva jakelutapa taajamissa ja haja-asutusalueella. Nyt jakelupäiviä ovat maanantai, keskiviikko ja torstai, kevennettyjä ovat tiistai ja perjantai. 1.4.2022 alkaen jakelupäiviä ovat maanantai, keskiviikko ja perjantai, kevennettyjä ovat tiistai ja torstai.

Vuoropäiväjakelu sopii erityisesti tiheästi asutuille alueille, ei haja-asutusalueelle. Postia jaetaan postinumeropareittain vuoropäivinä kahden viikon jaksoissa. Varhain aamulla jaettavien sanomalehtien mukana voidaan jakaa myös muita tuotteita. Pohjoismaissa tuttu, mutta Suomessa uusi jakelutapa on käytössä Espoon ja Kauniaisen alueilla. Suunnittelemme paraikaa vuoropäivämallin käyttöönottoa alkavaksi huhtikuun 2022 aikana myös Helsingin ja Tampereen (33-alkuinen postinumero) alueilla.