Näytä kaikki tiedotteet

Postin vinkit sujuviin pakettitoimituksiin – joulun viimeiset lähetyspäivät ulkomaille

Luvassa on vilkas loppuvuosi paketti- ja kirjetoimituksille. Verkkokauppa jatkaa edelleen kasvuaan, ja Suomessakin vakiintuneet ostopäivät Singles’ Day, Black Friday ja Cyber Monday ovat pakettitoimitusten kiireisintä aikaa. Postin matkassa liikkuu myös joulutervehdyksiä ulkomaille, ja ne kannattaa postittaa pian.

Joulu on välittämisen aikaa, ja me postilaiset haluamme viedä muistamisia perille. Tavoitteemme on myös jouluna tyytyväinen asiakas – että jokainen lähetys tulee perille oikea-aikaisesti ja haluttuun paikkaan”, kertoo Jarmo Ainasoja, joka vastaa Postin joulun onnistumisesta.

Näin varmistat sujuvammat pakettitoimitukset – Postin viisi vinkkiä:

 1. Varmista, että toimituksen tiedot ovat oikein. Valitse verkkokaupassa haluamasi toimitustapa ja -paikka. Täytä huolellisesti vastaanottajan nimi, osoite, sähköposti ja matkapuhelinnumero. Oikeat tiedot sujuvoittavat myös mahdollista tullausta. Jos puhelinnumero ei ole tiedossa, saat paperisen saapumisilmoituksen, jonka tulo kestää kauemmin.

 2. Lataa OmaPosti-sovellus. Voit seurata lähetyksen saapumista kätevimmin OmaPosti-sovelluksessa. Saat sovellukseen ilmoituksen heti, kun lähetys on haettavissa. Voit myös lähettää tai palauttaa paketin sovelluksen kautta.

 3. Ole ajoissa liikkeellä. Suosituimmat tuotteet saattavat loppua verkkokaupoista, kun kysyntä on suurta. Varaudu maksamaan EU:n ulkopuolelta tilatuista nettiostoksista arvonlisävero ja muista myös tullaus.

 4. Hae paketti niin pian kuin mahdollista. Näin vapautat tilaa myös seuraaville paketeille. Automaatteja täytetään sesongin ajan useita kertoja päivässä.

 5. Vältä ruuhka-aikoja palvelupisteissä. Paketteja haetaan eniten kello 16–18 välillä. Vältä ruuhka-aikaa, jos se on mahdollista. Kaikkien Postin palvelupisteiden sijainnit ja aukioloajat voit tarkistaa osoitteessa posti.fi/kartta.

Ulkomaan joulupaketit, -kortit ja -kirjeet kannattaa lähettää hyvissä ajoin

Ulkomaan joulutervehdysten kanssa kannattaa olla ajoissa liikkeellä.

 • Euroopan ulkopuolelle lähetettävät paketit ja Priority-kortit ja -kirjeet on postitettava viimeistään 30.11. Economy-kortit ja -kirjeet on postitettava 23.11. mennessä.

 • Euroopan maihin lähetettävät paketit ja Priority-kortit ja -kirjeet on postitettava viimeistään 7.12. Economy-korttien ja -kirjeiden viimeinen postituspäivä Eurooppaan on 30.11.

 • Pohjoismaihin lähetettävät paketit ja Priority-kortit ja -kirjeet on postitettava viimeistään 13.12. (poikkeuksena Tanska 5.12.). Economy-luokan kirjeet ja kortit on postitettava viimeistään 5.12. (poikkeuksena Tanska 29.11.).

 • Baltiaan lähetettävien pakettien ja Priority-kirjeiden ja -korttien viimeinen postituspäivä on 15.12. Economy-korttien ja -kirjeiden viimeinen postituspäivä Baltiaan on 8.12.

Lopulliset päivämäärät saattavat vielä muuttua. Maailmantilanne ja alueittain vaihteleva pandemiatilanne voivat vaikuttaa lähetysten kulkuun. Ajantasaiset tiedot löytyvät sivulta https://www.posti.fi/fi/henkiloille/joulu/ulkomaan-lahetykset.

Postin asiakaspalvelu palvelee laajennetuilla aukioloajoilla

Postin asiakaspalvelu laajentaa aukioloaan joulusesongin ajaksi. Asiakaspalvelu palvelee 14.11.2022 – 8.1.2023 välisenä aikana:

 • Arkisin klo 8–20

 • Lauantaisin ja sunnuntaisin klo 9–16

Postin joulusivusto posti.fi/joulu kokoaa yhteen kaikki jouluun liittyvät aikataulut, tiedot ja vinkit. Sivuilta löytyy myös tietoa sesongin aikana palvelevista posteista ja pakettiautomaateista.

Postin ja Vesalan uusi joululaulu ”Kirje joulupukille” paljastaa, mitä joulupukilta toivotaan tänä vuonna. Joulupukki vastaanottaa vuosittain satojatuhansia kirjeitä ympäri maailmaa. Tänä vuonna kirjeiden sisältö on käännetty lauluksi, joka kertoo ihmisten suurimmista toiveista. Kirje joulupukille on kuunneltavissa Spotifyssa ja YouTubessa.