Näytä kaikki tiedotteet

Ulkomaan pakettipalvelujen hintoihin muutoksia 3.5. alkaen

Koronapandemia on vähentänyt merkittävästi kansainvälistä lentorahtikapasiteettia, mikä on johtanut kustannustason nousuun kansainvälisissä kuljetuksissa. Lentorahtien hinnat ovat kaksin- tai kolminkertaistuneet verrattuna pandemiaa edeltävään aikaan. Lentorahdin kuljetuskustannusten nousun takia tarkistamme ulkomaan pakettipalvelujemme hintoja. 

Postin kautta paketteja voi lähettää ulkomaille postipakettina tai ovelle toimitettavana pikapakettina. Paketin lähettäminen on edullisempaa itsepalveluna eli joko OmaPosti-sovelluksella tai verkosta lähetettäessä. Ulkomaille lähetettävän paketin hintaan vaikuttavat kohdemaan maksuvyöhyke sekä paketin koko (itsepalveluna lähettäessä) tai paketin paino (postista lähetettynä).  

Tarkistamme ulkomaan pakettipalvelujemme hintoja seuraavasti: 

3.5.2021 alkaen  

  • Ulkomaan Posti- ja Pikapakettien hinnat nousevat maksuvyöhykkeille 3 ja 4, joihin kuuluu pääosin Euroopan ulkopuolisia maita. Esimerkiksi M-kokoisen Postipaketin hinta nousee 5 euroa, ja S Plus- ja L-koon pakettien hinta nousee 10 euroa OmaPostista tai verkosta ostettaessa.  

  • Hinnanmuutos ei koske maksuvyöhykkeitä 1 ja 2, joihin kuuluvat EU-maat ja Iso-Britannia. 

Maksetun paketin voi jättää mihin tahansa Postin 2 150 automaattiin tai 800 henkilökohtaisen palvelun pisteeseen. 

Vähäisestä lehtorahtikapasiteetista huolimatta olemme onnistuneet avaamaan ulkomaan kohteita, joihin yhteydet ovat olleet poikki. Näistä esimerkkejä ovat Australia ja Uusi-Seelanti.   

Lisätietoa paketin lähettämisestä ulkomaille