Näytä kaikki tiedotteet

Pieni määrä EU:n ulkopuolelta saapuneita lähetyksiä on vapautettu jakeluun ilman tulliselvitystä – Posti korjaa virheen ja on yhteydessä kaikkiin, joita tapahtunut koskee

EU:n ulkopuolelta Suomeen saapuneita lähetyksiä on vapautettu jakeluun virheellisesti ennen kuin niistä on tehty vaadittu tulli-ilmoitus. Normaalisti vastaanottaja tekee tulli-ilmoituksen Tullille sen jälkeen, kun Posti on ilmoittanut vastaanottajalle lähetyksen saapumisesta.

Posti ottaa kesäkuun aikana kirjeitse yhteyttä kaikkiin virheellisesti vapautettujen lähetysten vastaanottajiin, joiden lähetyksen arvo on yli 22 euroa. Jakeluun vapautetut lähetykset tulee tulliselvittää jälkikäteen, mikäli sitä ei ole aikaisemmin tehty.

Vapautetuista lähetyksistä kuluttaja maksaa mahdolliset normaalit tullit ja verot. Lähetämme toimintaohjeet jälkitullaukseen suoraan vastaanottajille.

Lähetykset vapautuivat jakeluun ennenaikaisesti Postin koneellisessa lajittelussa olleen järjestelmävirheen takia. Olemme pahoillamme aiheuttamastamme vaivasta. Lajitteluprosessissa tunnistetut virheet on korjattu vastaavan tapahtuman estämiseksi jatkossa.