Näytä kaikki tiedotteet

EU:n ulkopuolelta tulevat lahjat voi tullata OmaPosti-sovelluksessa 17.10. alkaen

Jos saat EU:n ulkopuolelta saapuvan lahjan, voit tullata sen 17.10. alkaen OmaPosti-sovelluksessa. Muutos helpottaa lähestyvää joulua ja joululahjojen tullaamista. Aiemmin lahjojen tullaaminen on onnistunut vain Tullin palvelussa, osoitteessa tulli.fi.

Kaikki EU:n ulkopuolelta saapuvat lähetykset on tullattava, niiden arvosta riippumatta. Tullauksessa ilmoitat, mitä lähetys sisältää ja maksat tarvittaessa arvonlisäveron ja tullimaksun.

Lahja on lähetetty yksityishenkilöltä toiselle

OmaPosti-sovelluksessa on voinut jo aiemmin tullata EU:n ulkopuolelta saapuvia lähetyksiä, kuten verkkokauppatilauksia. Nyt OmaPostiin tuodaan myös lahjat.

Lahja määritetään tullauksessa seuraavasti:

  • Lahjan lähettäjä on yksityishenkilö, ei yritys.

  • Lahja ei voi sisältää alkoholi- tai tupakkatuotteita eikä rajoitusten alaisia tuotteita.

  • Et maksa tavarasta mitään, myöskään postikuluja.

  • Lahja on tarkoitettu sinun tai lähiperheesi henkilökohtaiseen, eli ei kaupalliseen, käyttöön.

  • Saat lahjoja vain satunnaisesti.

Voit lukea lisää lahjoista ja rajoitetuista tavaroista Tullin sivuilta.

Lahjan voi tullata OmaPostissa tai Tullin palvelussa

Voit jatkossa valita, tullaatko EU:n ulkopuolelta saapuvan lahjan OmaPostissa vai Tullin palvelussa.

OmaPosti-sovelluksessa voit tullata enintään 150 € arvoisen lahjan. Yli 45 €:n arvoisista lahjoista maksat arvonlisäveron, ja kaikista tullauksista lisäksi palvelumaksun 0,90 €.

Lahjan voi myös arvosta riippumatta tullata Tullin palvelussa. Jos lahjan arvo on yli 45 €, lähetyksestä pitää maksaa sekä arvonlisävero että Postin käsittelymaksu 2,90 €.

Lahjan arvo ja sisältö on ilmoitettava tullauksessa

Tullaukseen tarvitaan lahjan sisältö ja arvo. Jos et tiedä lahjan sisältöä ja arvoa, selvitä ne ennen tullausta lähettäjältä. Jos lahja on itse tehty, kysy lähettäjältä arvio sen arvosta. Arvo voi olla hinta, jolla lahja myytäisiin lähetysmaassa.

Lähetyksen voi tullata sen jälkeen, kun olet saanut Postilta ilmoituksen saapuvasta lähetyksestä. OmaPostissa tullauksen voi tehdä jo ennen kuin lähetys on saapunut maahan, Tullin palvelussa maahan tulon jälkeen.