Näytä kaikki tiedotteet

Digitaalisesti tullatut alle 22 euron ostokset, jotka ovat saapuneet Suomeen ennen 1.7. – Posti korjaa virheen ja on yhteydessä kaikkiin, joita tapahtunut koskee

Tänään astui voimaan EU-direktiivi, jonka mukaan kaikki EU:n ulkopuolelta toimitettavat verkko-ostokset ja lehdet tullataan. Jatkossa siis myös alle 22 euron arvoisista tavaralähetyksistä on maksettava arvonlisävero ja tehtävä tullaus.

Ennen heinäkuun alkua Suomeen saapuneet paketit ja lehdet käsitellään normaalisti, eli EU:n ulkopuolelta saapuneita enintään 22 euron arvoisia lähetyksiä, jotka ovat tulleet Suomeen viimeistään 30.6., ei tullata.

Järjestelmävirheen takia osalle ennen 1.7. Suomeen saapuneiden enintään 22 euron arvoisten lähetysten vastaanottajille on lähetetty tullattavan lähetyksen saapumisilmoitus. Lähetystä ei tarvitse tullata, koska se on saapunut Suomeen ennen 1.7.2021.

Osa asiakkaista on tehnyt digitaalisen tullauksen virheellisesti lähetetyn saapumisilmoituksen perusteella. Korjaamme virheen automaattisesti: palautamme maksetut maksut kokonaisuudessaan ja peruutamme annetut valtuutukset. Asiakkaiden ei tarvitse tehdä mitään.

Pahoittelemme virheellisesti lähetettyä ilmoitusta, ja siitä aiheutunutta harmia.