Näytä kaikki tiedotteet

Lajitteluruuhka Helsingin postikeskuksessa aiheuttaa osittain viivettä päiväpostin kulkuun pääkaupunkiseudulla

Pääkaupunkiseudulla päiväpostin kulussa on alueellisia viiveitä, jotka koskevat erityisesti Helsinkiä, Sipoon Söderkullaa sekä Vantaan Martinlaaksoa.

Edellä mainittujen lisäksi pieniä ja paikallisia viiveitä saattaa olla Uudellamaalla, Varsinais-Suomessa, Hämeessä, Kaakkois-Suomessa, Pirkanmaalla ja Satakunnassa sekä osin Keski-Suomessa ja Pohjanmaalla. Näiltä alueilta lähetetyt, ja näille alueille saapuvat lähetykset saattavat viivästyä.

Viive koskee kirjeitä, päiväpostin mukana jaettavia lehtiä, mainoksia ja päiväpostin mukana kulkevia, postilaatikkoon tai -luukkuun mahtuvia pikkupaketteja. Viive ei koske sanomalehtien varhaisjakelua eikä pakettien jakelua tai muita Postin palveluja.

Helsingin postikeskuksessa lajitellaan noin 80 % koko maan paperisen postin lähetyksistä. Pääsiäisviikkojen aikana lajitteluun tuli ennakoitua suurempi määrä lajiteltavaa postia. Kertymään vaikuttivat sekä postinlajitteluun liittyvät prosessimuutokset että tekniset häiriöt.

Tämänhetkisen arvion mukaan tekniset häiriöt pystytään korjaamaan tämän viikon aikana, mutta sumasta johtuen viiveitä saattaa paikallisesti olla vielä seuraavallakin viikolla. Pahoittelemme viivettä ja asiakkaillemme mahdollisesti syntynyttä harmia.