Näytä kaikki tiedotteet

Palveluiden hinnoittelua yksinkertaistetaan

Rahdin lisäpalveluiden hinnoitteluun tulevat muutokset

  • Jakelu yksityishenkilölle -lisäpalvelua ei jatkossa veloiteta, jos vastaanottajana on maatilayritys, yksityinen elinkeinonharjoittaja (YEH) tai asunto-osakeyhtiö (As Oy)

  • Pitkä lähetys -lisäpalvelu koskee jatkossa kaikkia yli 2,4 metriä pitkiä rahtilähetyksiä. Aiemmin lisäpalvelua ei ole veloitettu, jos lähetyksen rahditusperusteena ovat lavametrit.

  • Nosturipalvelu eriytetään kahdeksi erilliseksi lisäpalveluksi: Nouto nosturilla ja Jakelu nosturilla.

  • Luovuttaminen ilman vastaanottajan kuittausta -lisäpalvelu muutetaan ilmaiseksi.

  • Säilytysmaksu terminaalissa -palvelun painoraja poistuu. Jatkossa palvelumaksua veloitetaan myös yli 2500 kg lähetyksiltä.

  • Pitkä lähetys, Aikataulutettu jakelu ja Jakelu yksityishenkilölle -palveluiden hinnat muuttuvat muotoon € per lähetys, kun aiemmin palveluiden hinta on laskettu prosentteina rahtilähetyksen hinnasta. Myös muiden lisäpalveluiden ja palvelumaksujen hintoihin tulee muutoksia.

Rahdin polttoainelisä käyttöön myös Express-rahdissa

Express-rahdissa aletaan 1.10.2020 alkaen käyttää Rahdin polttoainelisää. Aiemmin Express- rahdissa on käytetty pakettipalveluiden polttoainelisää. Polttoainelisän muutoksella ei ole vaikutusta asiakkaiden kokonaishintoihin, vaan muutoksen yhteydessä tapahtuva polttoainelisän nousu kompensoidaan tarkastamalla asiakkaidemme express-rahdin kuljetushintoja vastaavan verran alaspäin.

01.09.2020 alkaen Paketin polttoainelisä on 7,21 %

01.09.2020 alkaen Rahdin polttoainelisä on 19,92 %

Polttoainelisän suuruus tarkistetaan kuukausittain.

Pakettipalveluiden polttoainelisä päivitetään Myös pakettipalveluiden polttoainelisään tulee päivityksiä 1.10.2020 alkaen. Polttoainelisän laskentaan vaikuttuva polttoaineen kuluttajahintaseuranta yhdenmukaistuu ja tulee läpinäkyvämmäksi sekä ajantasaisemmaksi. Lähdetieto muuttuu ja tulee jatkossa olemaan European Commission, Weekly Oil Bulletin. Samassa yhteydessä Postin nouto- ja jakelupalveluiden hintoihin tullaan lisäämään pakettipalvelujen mukainen polttoainelisä. Polttoainelisän suuruus tarkistetaan jatkossakin kuukausittain.

Katso uudet lisäpalveluiden tuote-ehdot täältä

Katso uudet rahdin tuote-ehdot täältä

Katso uusi rahdin lisäpalvelut ja palvelumaksut -hinnasto täältä