Näytä kaikki tiedotteet

Postin jakelureitteihin muutoksia Pieksämäellä 3.2.2020 lähtien

Posti muokkaa postinjakelureittejä Pieksämäellä. Muutos koskee osaa postinsaajista postinumeroalueilla 76850 Naarajärvi, 77430 Siikamäki, 77460 Maavesi ja 77480 Savuniemi. Postinjakelu myöhentyy osittain näillä postinumeroalueilla 1-2 tuntia nykyisestä. Postinumeroalueella 76100 Pieksämäki postinjakelu aikaistuu nykyisestä.

Uudet reitit otetaan käyttöön 3.2. lähtien. Postin tavoitteena on vakiinnuttaa uudet jakeluajat helmi-maaliskuun aikana. Muutoksen alkuvaiheessa jakeluajoissa voi näkyä enemmän vaihtelua, kun jakajat työskentelevät heille uusilla jakelureiteillä.

Oikeat ja tarkat osoitetiedot postilähetyksissä varmistavat postinkulun

Postinlajittelijoiden ja jakajien työtä helpottavat oikeat osoitemerkinnät postilähetyksissä ja myös postilaatikoissa. Posti kulkee sujuvasti, kun lähetyksissä on täydelliset vastaanottaja- ja osoitetiedot. Virheellinen tai puutteellinen osoite vaikeuttaa ja hidastaa sekä postinkäsittelyä että jakelua.

Postilähetyksen osoitetietoon kuuluvat vastaanottajan nimi, kadun tai tien nimi, talon numero, portaan tunnus ja huoneiston numero sekä postinumero ja postitoimipaikan nimi. Postin lähettäjälle on hyvä ilmoittaa oikea ja täydellinen osoite ja korjata puutteellinen tai virheellinen osoitetieto.

Jakelun sujuvuuden takia myös postilaatikkoon on tärkeää merkitä selkeästi luettavissa oleva osoitetieto, myös talon numero.