Skip to main content
Laskun maksaminen osissa
Huomio

Kasvaneista pakettimääristä johtuen asiakaspalvelussamme on ruuhkaa. Luethan vastaukset yleisimmin kysyttyihin kysymyksiin täältä.

Laskun maksaminen osissa

Tarvitsetko joustoa maksamiseen? Voit nyt maksaa laskusi myös Collector Bank AB:n tarjoamalla maksutavalla, jossa voit maksaa laskusi useammassa osassa.

Miten tämä toimii?

Kun saat OmaPostiin laskun, voit halutessasi valita maksuvaihtoehdoista ”Maksa lasku osissa” vaihtoehdon.

Luotonantaja Collector Bank AB (“CB”) maksaa nykyisen laskun puolestasi laskuttajalle eräpäivänä. CB lähettää sinulle ensimmäisen tililaskun OmaPostiin seuraavan kuukauden puolivälissä.

Voit käytetyn luoton määrästä riippuen jakaa sen maksamisen enimmillään 36 kk ajalle. Jotta voit maksaa laskun osissa, sinun tulee tehdä luottosopimus CB:n kanssa.

Kun käytät ”Maksa lasku osissa” -vaihtoehtoa, sinun tulee ensin lukea ja hyväksyä itseäsi sitoviksi CB:n yleiset lasku-, tililuotto- ja erämaksuehdot. Samoin sinun tulee antaa henkilötunnuksesi, jonka avulla CB tarkistaa luottokelpoisuuden.

Onko osissa maksaminen maksullista?

Kyllä on.

CB:n kuukausittain lähettämään tililaskuun lisätään 2,95 € kuukausimaksu sekä 14,9 % vuosikorkoon perustuva luoton korko. Jos maksat ensimmäisen tililaskun kokonaan eräpäivään mennessä, luoton korkoa ei veloiteta.

Minkä suuruisissa osissa lasku tulee maksaa?

Voit käytetyn luoton määrästä riippuen jakaa sen maksamisen enimmillään 36 kk ajalle. Laskulla kerrotaan mikä on maksettava minimisumma. Voit vapaasti muuttaa maksettavaa summaa suuremmaksi halutessasi. Jotta voit maksaa laskun osissa, sinun tulee tehdä luottosopimus CB:n kanssa.

Kun saan Collector Bankiltä laskun, mitä teen?

Saatuasi CB:ltä tililaskun voit valita, maksatko sen osissa vai kokonaan.

Jos maksat laskun kokonaan, luoton korkoa ei veloiteta. Kuukausimaksu 2,95 € on lisätty laskuun valmiiksi.

Jos haluat maksaa laskun osissa, sinun tulee tehdä luottosopimus allekirjoittamalla se Collector Bankin sivuilla. OmaPostin maksunäkymässä on ohjaus CB:n palveluun. Jos et tee luottosopimusta, sinulta peritään 5 € muistutusmaksu. Näet CB:n palvelusta, mikäli sinulla on jo voimassaoleva luottosopimus.

Kun avaat Collector Bankiltä tulleen laskun OmaPostin android-sovelluksessa, näet mikä on laskun minimisumma, joka pitää vähintään maksaa. Näet myös, mikä on laskun kokonaissumma. Voit vapaasti muuttaa summaa haluamasi suuruiseksi ennen kuin maksat laskun.

Minne Collector Bankin lasku toimitetaan?

Kun käytät Maksa lasku osissa -maksutapaa, lisätään Collector Bank niiden lähettäjien joukkoon, jotka saavat lähettää sinulle postia sähköisessä muodossa. Saat Collector Bankin laskun siis OmaPostiin.

Voit kuitenkin koska tahansa muuttaa OmaPostin lähettäjäasetuksia. Jos sinulla on kaikki lähettäjät valittuna, saat laskun OmaPostiin sähköisessä muodossa. Jos sinulla on valitut lähettäjät, voit hallinnoida saako Collector Bank lähettää laskun OmaPostiin. Jos poistat Collector Bankin Valitut lähettäjät -listalta, lasku toimitetaan sinulle postitse paperimuodossa.

Voinko maksaa Collector Bankin laskun muualla kuin OmaPostissa?

Voit maksaa Collector Bankiltä saamasi laskun myös muualla kuin OmaPostissa. Huomioi silloinkin, että jos et maksa kerralla koko summaa, sinun tulee tehdä luottosopimus Collector Bankin sivuilla.

Mistä näen, mitä kaikkia laskuja olen maksanut CB:n Maksa lasku osissa -toiminnolla?

Siirry OmaPostin Kaikki- tai Laskut näkymään. Paina yläpalkissa olevaa hakukuvaketta (suurennuslasi). Kirjoita hakukenttään Collector. Näet kaikki Collector Bankin Maksa lasku osissa -maksutavalla maksetut laskut. Laskun kohdalla lukee “Maksu käsitelty / Collector Bank”. Yksittäisen laskun maksutiedot näet, kun avaat laskun tiedot näkyviin.

Jos käytät useissa laskuissa CB:n Maksa lasku osissa -toimintoa, saat aina vain yhden koontilaskun kuukaudessa.

Kuinka monta laskua saan Collector Bankiltä?

Saat CB:ltä tililaskun joka kuukausi, kunnes olet maksanut koko luoton.

Toiminto on pilottikäytössä

Toiminto on parhaillaan pilottikäytössä ja toimii ainoastaan Android-sovelluksessa. Näet siis osamaksuun liittyvät toiminnot vain androidilla, jos olet osana käyttäjäryhmää, joka näkee pilotin. Pilottitoiminnallisuus on jaettu osalle käyttäjistä satunnaisesti, eikä sitä ole mahdollista laittaa näkymään tietylle käyttäjälle. Pilotin tavoitteena on kerätä käyttökokemuksia toiminnosta ja varmistaa käytön sujuvuus ennen kuin toiminto tuodaan kaikille käyttäjille. Toimintoa ei ole pakko käyttää.

Jos käytät OmaPostia toisella laitteella tai OmaPosti-sivuston kautta, et näe laskuun liittyviä osamaksutoiminnallisuuksia, mutta voit kyllä muissakin kanavissa maksaa saamasi Collectorin laskun kokonaisuudessaan.