Varastoitavat tuotteet

Sinä vastaat uusien nimikkeiden perustamisesta varastopalveluun ja tuotteiden saatavuudesta. Tuotenimikkeeksi tulee perustaa se, joka on tuotteen pienin toimitusmäärä kappaleina (kpl).

Huomaa, että tuotenumerot tallennetaan aina muodossa <Y-tunnus>-<tuotenumero>, esimerkiksi 0109357-9-10001, jossa 0109357-9 on yrityksesi Y-tunnus ja 10001 tuotenumero. Postin tarjoama plug-in toteuttaa tämän automaattisesti.

Tuotteissa on oltava oma tuotenumero tai lisäksi EAN. Vastaava tieto täytyy olla varastojärjestelmään perustettuna.

Mikäli tuotteessa ei ole tuotenumeroa tai EAN-koodia, tuote voidaan tarroittaa tuotenumerotarralla varaston toimesta. Tarroittamisen kustannukset veloitetaan tuntityönä. Minimiveloitus on 0,5 h + materiaalikustannukset.

Myyntikelvoton tavara (esimerkiksi rikkoutunut tuote) siirretään omalle varastopaikalle karanteeniin, jolloin se näkyy "estetty" saldossa kun katsot tuotteen varastointimäärää. Karanteenissa olevista tuotteista menee normaali varastovuokra, joten kannattaa tilata ne pois varastolta. Voit valita toimituksen karanteenin puolelta kun teet myyntitilauksen käsin.

Tuotteiden tai pakkausmateriaalien hävittämisestä ei tule kustannuksia, jos ne voidaan hävittää varastolla oleviin pahvin ja muovin kierrätysastioihin. Suuremmat hävitysmäärät pitää aina sopia erikseen.

Asiakas vastaa itse tuotteiden mahdollisesta vakuuttamisesta varastoinnin ja kuljetuksen aikana.

Rajoitukset varastoitaville tuotteille

Kokorajoitukset:

  • Tuotteen tulee mahtua EUR-lavalle (1200x800x1250 mm), eikä yksittäisen käsiteltävän tuotteen paino saa ylittää 35 kg.

Seuraavat tuotteet ovat kiellettyjä:

  • Vaaralliset aineet (VAK).

  • Tuoreet elintarvikkeet.

  • Hajuhaittoja aiheuttavat tuotteet, esimerkiksi auton renkaat.

  • Tuotteet, joita Posti ei ota kuljetettavaksi.

  • Lämpötilasäädellyt tuotteet