Lajittelupalvelu otetaan käyttöön Lehden Päivä- ja Etäjakelun lehdille toukokuussa 2020

Lajittelupalvelu otetaan käyttöön Lehden Päivä- ja Etäjakelun lehdille toukokuussa 2020

Posti on viestinyt vuosina 2018-2019, että Päiväjakelun sanomalehtien postituksessa on käytettävä Lajittelupalvelua 1.3.2020 alkaen. Asiakkaiden ja järjestelmätoimittajien pyynnöstä aikataulua on siirretty ja tehty joustavammaksi.

  • Käyttöönotto voi tapahtua porrastetusti 1.5.2020-31.8.2020, aina asiakaskohtaisen levikkijärjestelmän integraation valmistuttua.

Siirtyminen Lajittelupalvelun käyttöön voidaan toteuttaa järjestelmäriippumattomasti, joten se helpottaa kustantajan/painon toimimista ja ylläpitoa. Toteutuksessa hyödynnetään tietoja, jotka jo ovat saatavilla Postittamisen työpöydältä, PTP:ltä. 

  1. PTP:ltätulee Lajittelupalvelulle ns. "optimoidut suunnat", jotka toimivat tulevaisuudessa lähialueina tälle tuotekombinaatiolle – myös ilmestymisnumerokohtaisesti.

  2. Levikkijärjestelmässä pitää kuitenkin olla mm. kuljetukset tai muu painonpuolen optimointi, kuten koodit, kuljetussuunnat, ohjaukset operaattoreille jne.

Jos sinulla on kysyttävää Lajittelupalvelun käyttöönotosta, ota yhteyttä Lajittelupalvelu@posti.com Katso alta mitkä ovat kunkin osapuolen tehtävät ennen käyttöönottoa.