Korona vaikuttaa yhä hieman ulkomaan postiliikenteeseen

Korona vaikuttaa yhä hieman ulkomaan postiliikenteeseen

Priority- ja EMS-paketit sekä kirjeliikenne

Kuljetukset toimivat suurimpaan osaan maailmaan normaalisti. Suomesta ulkomaille lähtevien kirjeiden ja pakettien kulku on helpottunut, ja kuljetusyhteydet ovat poikki enää 20:een maahan.

Poikkeusreittien ja rajallisen kuljetuskapasiteetin takia lähetyksiin voi kohdistua edelleen viiveitä ja lentoaikataulut voivat muuttua nopealla aikataululla. Lähetykset lähetetään eteenpäin heti seuraavilla mahdollisilla yhteyksillä. Viiveitä saattaa syntyä myös sen takia, että lähetys on pysähtynyt matkalle odottamaan jatkokuljetusta. On hyvä huomioida, että maiden pandemiatilanne vaihtelee, mikä vaikuttaa lähetysten jakeluun kohdemaassa. Esimerkiksi useissa maissa jakeluita tehdään harvemmin kuin normaalisti.

Näin korona vaikuttaa kansainvälisiin toimituksiin

Kuljetusyhteydet ovat toistaiseksi poikki seuraaviin maihin: Bhutan, Brunei, Ecuador, Etelä-Sudan, Guinea-Bissau, Honduras, Jemen, Laos, Lesotho, Montserrat, Papua-Uusi-Guinea, Pohjois-Korea, Ranskan eteläiset ja antarktiset alueet, Saint Kitts ja Nevis, Saint Lucia, Seychellit, São Tomé ja Príncipe, Syyria, Swazimaa ja Tristan da Cunha.

Force majeure -tilanteeseen vedoten Posti ei ota vastaan lähetyksiä maihin, joihin ei tällä hetkellä ole kuljetusyhteyksiä.

Toimitusten yhteydessä allekirjoitusten tallennusta ei taata kontaktin vähentämiseksi. Huomioithan allekirjoitusvaatimuksen poiston.

Posti palauttaa Priority- ja EMS-paketit, jotka ovat olleet menossa maihin, joihin ei ole kuljetusyhteyksiä tällä hetkellä. Automaattinen palautus ei koske kirjeitä. Voit hakea korvausta posti- ja kuljetusmaksun osalta täyttämällä korvaushakemuksen nettisivuillamme posti.fi/vahingonkorvauslomake.

Express Business Day, Parcel Connect ja Postipaketti Baltiaan

Lähetykset kulkevat kaikkiin maihin. Varmistathan lähetystesi, erityisesti B2B-lähetysten (yritykseltä yritykselle), vastaanottajien aukiolon ja että lähetykset pystytään vastaanottamaan tai luovuttamaan.

Express Business Day -paketin enimmäispaino on 31,5 kg per paketti, jotta nouto ja jakelu voidaan hoitaa yhden henkilön toimesta ja ilman kontaktia toiseen henkilöön.

Toimitusten yhteydessä allekirjoitusten tallennusta ei taata kontaktin vähentämiseksi. Huomioithan allekirjoitusvaatimuksen poiston.

Vastasiko artikkeli kysymykseesi?