Skip to main content
Huomio

Asiakaspalvelumme on tällä hetkellä ruuhkautunut. Jos asiasi koskee vallitsevaa koronatilannetta, löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin täältä.

Postimaksukone

Postimaksukone sopii yrityksillesi, jos postitat itse kirjeitä kotimaahan ja ulkomaille. Kone tuottaa maksumerkinnät suoraan lähetykseen tai tarralle. Saat postimaksuista tarkan erittelyn kuukausittain. Sopimusasiakkaana saat hyväksesi alv-vähennyksen. Postimaksukoneen hinnasto

Voit vuokrata tai ostaa koneen. Uudet postimaksukoneet ovat pieniä ja niitä on helppo käyttää. Kuluseuranta on vaivatonta, samoin hinnoittelu. Postimaksukoneita myyvät ja vuokraavat Neopost Finland ja Pitney Bowes ja näiden kahden valtuuttamat jälleenmyyjät.

Laitemyyjä ilmoittaa Postille, kun olet ostanut tai vuokrannut koneen. Lähetämme sinulle heti sen jälkeen tilausvahvistuksen ja avausilmoituksen.

 • Maksa haluamasi summa koneen käyttövaraksi Postin asiointikanavien Postimaksukone-palvelussa tai tilillemme Nordeassa, Osuuspankissa tai Danske Bankissa. Tilinumerot ja viitteen löydät avausilmoituksesta tai tapahtumaerittelyn etusivulta.

 • Postin asiointikanavien Postimaksukone-palvelussa tehty maksusuoritus välittyy 15 minuutissa laitetoimittajan latausjärjestelmään, jonka jälkeen voit ladata käyttövaran koneellesi. Jos käytät tilisiirtoa asiointikanavien sijaan, maksu siirtyy latausjärjestelmään seuraavana työpäivänä.

 • Kun maksamasi käyttövara on siirtynyt latauskeskukseen, lataa maksu postimaksukoneeseen. Saldon voit ladata myös useammassa erässä. Saldon saat selville saldokyselyllä tai nollalatauksella. Latausta koskevissa ongelmissa käänny maahantuojan tai latauskeskuksen puoleen. Neopost Finland; p. 09 2532 0200 ja Pitney Bowes; p. 09 6824 060

 • Toimitamme sinulle tapahtuma- ja tuoteseurantaerittelyn kerran kuukaudessa.

Postin asiointikanavien Postimaksukone-palvelussa hoidat nopeasti ja helposti postimaksukoneasioita.

 • Maksat nopeasti käyttövaraa postimaksukoneeseesi - varat ovat käytettävissäsi jo muutaman minuutin kuluttua maksamisesta.

 • Voit maksaa useamman koneen maksuja yhdellä tilisiirrolla ilman viitteitä.

 • Tarkka maksuhistoria ja alv-veroerottelu helpottavat kirjanpitoasi.

 • Löydät kaikki laitteeseen liittyvät tiedot (sijaintiosoitteet, saldot, jne.) ja ajantasaisina yhdestä paikasta.

Asiakas maksaa oman käyttötarpeensa mukaisen summan ennakolta Postin ilmoittamalle tilille postimaksukoneen lataamista varten.

Maksun voi tehdä Postin asiointikanavissa tai viitesiirtona, jolloin suorituksessa on käytettävä Postin antamaa laitekohtaista viitenumeroa.

Danske Bank BIC: DABAFIHH IBAN tilinumero: FI40 8000 1600 0105 82

Nordea Pankki BIC: NDEAFIHH IBAN tilinumero: FI08 2333 1800 0121 32

Pohjola Pankki BIC: OKOYFIHH IBAN tilinumero: FI71 5000 0120 2018 34

Asiakas voi ladata latauskeskuksesta varoja postimaksukoneelle käyttövaraksi haluamansa summan, kuitenkin enintään tilillä olevan määrän. Käyttövaran loputtua, postimaksukone lukkiutuu automaattisesti.

Postimaksukoneen käyttötiedot siirtyvät Postille automaattisesti jokaisen latauksen yhteydessä. Asiakkaan on huolehdittava siitä, että postimaksukoneella on otettu yhteys latauskeskukseen säännöllisesti, jotta Posti saa tarvittavat käyttötiedot ja asiakas saa postimaksukoneen tapahtumaerittelyn.

 • Poikkeuslatausoikeuden omaava asiakas voi ladata poikkeuslatausta tukevaan postimaksukoneeseen enintään sopimuksen liitteessä mainitun luottolimiitin määrän.

 • Asiakkaan on maksettava poikkeuslataus Postin ilmoittamalle tilille viiden (5) arkipäivän kuluessa siitä, kun poikkeuslataus on tehty.

 • Poikkeuslatauksen voi tehdä vain yhden kerran peräkkäin eikä sitä voi tehdä koneen ensimmäiseksi lataukseksi.

 • Posti pidättää oikeuden veloittaa poikkeuslatauksesta erillisen palvelumaksun. Posti pidättää oikeuden muuttaa poikkeuslatauksen käyttöehtoja.

Tapahtumaerittely sisältää postimaksukoneella tehdyt maksu- ja lataustapahtumat ja tuoteseurantaraportin.

Asiakas voi seurata postimaksukoneella maksettujen tuotteiden lukumäärää ja yhteissummaa. Tuoteseuranta edellyttää asiakkaalta postimaksukoneeseen kytketyn vaa’an, voimassa olevan hintamuistin sekä vähintään kahden kuukauden välein tapahtuvan latauksen, jonka yhteydessä tuotetiedot siirtyvät Postille. Latauksena voidaan käyttää myös ns. nollalatausta tai saldokyselyä (lisätietoja postimaksukoneen maahantuojilta tai toimittajalta).

Sähköinen tapahtumaerittely toimitetaan kerran kuukaudessa asiakkaalle veloituksetta.

Tapahtumaerittelyä ei toimiteta, mikäli maksu- tai lataustapahtumia ei ole.

Asiakkaan on ilmoitettava Postille postimaksukoneen päättämisestä ao. irtisanomisilmoituksella. Posti lähettää asiakkaalle vahvistuksen irtisanomisesta ja tarvittaessa ohjeet koneen toimittamisesta maahantuojalle.

Mikäli postimaksukonetta käytetään vastoin Postimaksukoneen tuote-ehtoja, Posti voi purkaa käyttöoikeuden päättymään välittömästi.

Jos postimaksukonetta ei ole ladattu viimeisen kahdentoista (12) kuukauden aikana, niin Postilla on oikeus irtisanoa postimaksukoneen käyttö kirjallisesti ilman irtisanomisaikaa. Jos koneen tilillä on käyttövaraa jäljellä, asiakkaalta kysytään pankkitili niiden palauttamiseksi. Tapauksissa, joissa asiakkaaseen ei saada yhteyttä, saa asiakas suljetun postimaksukoneen tilille jääneet varat pyydettäessä takaisin.

Muut Postimaksukoneasiat

Virheleimat

Posti maksaa postimaksukoneella tehdyt virheleimaukset takaisin tietyin edellytyksin. Hyvitys maksetaan, jos virheleimojen arvo on 20 euroa tai enemmän ja jos virheleimat ovat alle 6 kk vanhoja.

Huom! Posti ei hyvitä seuraavia virheleimoja:

 • kirjekuorista ja postikorteista irrotettuja leimoja

 • pakettilähetyksistä ja koteloista irrotettuja leimoja, jos pakkauksesta ei ole riittävää määrää mukana

 • tarrapohjista irrotettuja leimoja

 • leimojen peilikuvia

 • epäselviä tai epätäydellisiä leimoja

 • postimaksuvastausten leimoja

 • perillesaamattomien lähetysten leimoja

 • virheleimauksia, joita ei voida todentaa

Toimenpiteet

Täytä virheleimahakemuslomake ja pakkaa lomake sekä virheleimat kokonaisina kuorineen yhteen lähetykseen niin hyvin, ettei se hajoa kuljetuksen aikana.

Postita lähetys osoitteella:

Posti Oy Postimaksukonepalvelut Tunnus 5009023 00003 VASTAUSLÄHETYS

Posti pidättää itselleen oikeuden periä virheleimojen takaisinmaksusta hinnastossa mainitun maksun.

Hyväksytyt virheleimat lisätään postimaksukoneen käyttövaroihin, josta summan voi ladata koneeseen.

Virheleimahakemus

Vajaasti maksetut lähetykset

Vajaasti maksetut lähetykset käsitellään ja hinnoitellaan voimassaolevan Postimaksukonehinnaston mukaisesti. Mikäli tästä aiheutuu lisätyötä tai muita kustannuksia, asiakkaalta veloitetaan hinnaston mukainen käsittelymaksu ja/tai aiheutuneet kustannukset. Postilla on oikeus olla ottamatta kuljetettavaksi vajaasti maksettuja lähetyksiä.