Jätä nimesi historian kirjoihin: Suomi 100 -onnittelukirja saapuu Postin kyydissä Hankoon

05.09.2017

Posti on mukana Suomi 100 -hankkeessa, jolla juhlistetaan 100-vuotiasta Suomea vuonna 2017. Posti kerää Suomessa asuvilta, ulkosuomalaisilta ja muilta Suomen ystäviltä nimiä yhteiseen juhlavuoden onnitteluun. Onnittelujen kerääminen on matkannut Nuorgamista Suomen halki Hankoon.

Hangossa onnittelujen keräys on Hangon kirjastolla (Vuorikatu 3-5, 10900 Hanko) keskiviikosta lauantaihin 6. - 9.9. kirjaston aukioloaikoina. Osallistua voi vaikkapa perheen ja ystävien kanssa.

Hangosta matka jatkuu kohti Tammisaarta.

Nimenkirjoituksen ja 100 merkkiä pitkän onnitteluviestin voi tehdä postien lisäksi eri puolilla Suomea järjestettävissä tapahtumissa sekä nimien keräykseen tarkoitetulla Postin nettisivulla www.posti.fi/suomi100. Onnittelukirja 100-vuotiaalle Suomelle sekä siihen liittyvä digitaalinen tiedosto luovutetaan tasavallan presidentille Helsingissä ennen itsenäisyyspäivää 2017.

Vastaavaa nimien keräystä ja onnittelua 100-vuotiaalle maalle ei ole tiettävästi tehty missään eikä koskaan aikaisemmin.

Postin arki on osa Suomen juhlaa. Onnittelun etenemistä seurataan monella eri tavalla www.posti.fi/suomi100-sivustolla. Sivulta löytyvät tarkemmat ohjeet nimen ja onnitteluviestin kirjoittamiseen.

Posti on ollut tärkeä osa yhteiskuntaamme jo kohta 400 vuotta, ja haluaa olla sitä myös jatkossa. Palvelemme Suomessa henkilöasiakkaita ja yrityksiä, pidämme huolta kaupankäynnin ja arjen sujuvuudesta.