Det röda postningskuvertet för julhälsningar delas ut i Postinen 15.11

13.11.2017

Det röda postningskuvertet för julhälsningar delas ut i Postinen onsdagen den 15 november. De röda postningskuverten är avsedda för julhälsningar som skickas med det förmånligare julfixvärdemärket (0,95 €). Sista sändningsdagen är tisdagen den 12 december.  Postningskuvertet kan föras till posten redan i november, eftersom julkorten börjar delas ut till adressaterna efter självständighetsdagen. Du får fler postningskuvert på postens serviceställen.

Sista sändningsdagen för julhälsningar med inrikes fixvärdemärke (1,40 €) är onsdagen den 20 december. Dessa kort läggs i brevlådorna utan det röda postningskuvertet före lådornas tömningstid.  

Du hittar sista sändningsdag för utrikes julhälsningar på Postis julwebbplats www.posti.fi/julen. Till exempel Priority-brev till USA ska skickas senast den 10 december. På julwebbplatsen hittar du också anvisningar för hur du skickar paket och andra viktiga tips inför julsäsongen.

På årets julfrimärken finns omtyckta illustrationer av Rudolf Koivu. Julfrimärkena kom till försäljning i början av november i butiker, kiosker och postens serviceställen. Du kan också beställa dem i Postis webbutik utan expeditionsavgift fram till den 15 december. www.posti.fi/goshopping


Fixvärdemärke för julhälsningar, Julgran, designer: Ilkka Kärkkäinen,
illustration: Rudolf Koivu