Nyheter för julsäsongen i webbutiken: Posti inrättar tillfälliga pop-up uthämtningsställen för paket

03.11.2017

Näthandelns julsäsong inleds i november både inom den utländska och den inhemska näthandeln. Erbjudandena på Black Friday lockar kunderna till inköp på nätet 24.11. Posti förbereder sig på volympiken för paket genom att för julsäsongen öppna cirka 130 tillfälliga pop-up uthämtningsställen runt om i landet.

− Julens volympik för paket är stor, vi är beredda på en ökning av veckovolymen på över 30 %. Våra paketvolymer har redan före julsäsongen ökat med 8 % i år. Vi förbereder oss på julen på många olika sätt. På våra pop-up uthämtningsställen säkerställer vi våra kunder en smidig pakettrafik och snabb uthämtning. Vi har också utökat antalet lådor i våra paketautomater med 4 200 lådor, säger direktören för Postis Pakettjänster Toni Laaksonen.

Uthämtningsstället framgår av ankomstavin

De tillfälliga pop-up uthämtningsställena finns i närheten av Postis andra tjänster. De är avsedda för snabb uthämtning och de erbjuder inte andra posttjänster. På uthämtningsställena betjänas kunderna av Postis yrkeskunniga medarbetare och för julsäsongen anställda julhjälpar. För uthämtningsställena har det reserverats affärsutrymmme i affärscentren och de kommer också att inrättas på Postis utdelningsställen. På några plaster kommer det att finnas julcontainrar i vilka paket tas emot. Med hjälp av dem kan uthämtningsställen inrättas också där det inte annars finns lämpliga utrymmen.

− Det är viktigt att mottagaren läser noggrant på ankomstavin var försändelsen kan uthämtas, för försändelserna levereras för uthämtning i närheten allt eftersom det finns hyllplats. Vi utnyttjar fullständigt kapaciteten i 1 400 postkontor och paketautomater samt pop-up uthämtningsställena. Även hemleveranserna utökas Läget på serviceställena kommer att variera från timme till timme, när kunderna avhämtar sina leveranser, säger Laaksonen.

Som bäst rekryterar Posti över 3 500 julhjälpar för bl.a. kundbetjäning, sortering och transport. Paketautomatnätet växer när Smartpost-automaterna som finns att få för husbolag och företag tas i bruk.