Prissättningstjänsten för paket ersätts med tjänsten Posti SmartShip senast den 30 september 2017

07.06.2017

Prissättningstjänsten för paket upphör den 30 september 2017, och senast då ska företag som använt sig av prissättningstjänsten för paket börja använda Posti SmartShip. Prissättningstjänsten för brevförsändelser fortsätter som vanligt.

Se instruktionerna för att börja använda Posti SmartShip och att skicka paket.

Förnyelsen skapar transparens och påskyndar leveransen av paketet till kunden

Tack vare den elektroniska förhandsinformationen (det s.k. EDI-meddelandet) i Posti SmartShip kommer paketet fram till kunden upp till 2–3 dagar snabbare och försändelserna blir lättare att följa upp. EDI-meddelandet gör det dessutom möjligt att skicka förhandsinformation om ett paket och ankomstavin om ett Postpaket till adressaten via sms.

Adresskort direkt via Posti SmartShip

I fortsättningen anger avsändaren alla nödvändiga uppgifterna på adresskorten direkt i Posti SmartShip och skriver ut adresskorten där för att sedan tejpa dem på paketen. Enklast skriver du ut adresskorten på självhäftande etiketter.

Du kan beställa självhäftande etiketter med materialbeställningsblanketten.

Paketen prissätts enligt prislistan för avtalstjänsterna

Paket som skickas med Posti SmartShip faktureras enligt priserna för avtalstjänsterna (pdf).

Om ditt företag skickar högst 5 paket i veckan, är det bäst att skicka och betala dem på nätet med kreditkort. Då slipper ni betala faktureringstillägg för små beställningar. Läs mer: www.posti.fi/sandning.