Glatt humör till påsken – skicka påskkorten senast på tisdag 11.4

28.03.2017

Till påsktraditionerna hör förutom godsaker och pyntande även att skicka påskkort till vänner.  Det är lätt att låta sig svepas med i denna tradition. Ett kort kan pysslas ihop, köpas ute i handeln eller skickas från mobilen med Postkort-appen. Det är bevisat att kort har en glädjande kraft.

I vår ska påskkorten skickas senast på tisdag 11.4. På så sätt hinner de komma fram och ge glädje till vänner redan innan den långa påskhelgen. Påskfrimärket pryds av bildkonstnären Maarit Ailios bukett med videkissar. I Virvon varvon-arket finns femton fixvärdemärken för inrikes försändelser.

Nu skickar man inte glädjande påskkort bara till sina bekanta utan allt oftare även till obekanta. Olika slags kortkampanjer sprider sig i sociala medier, och människor går med för att visa omsorg och stöd genom att skicka postkort.

- Det är trevligt när man märker hur mycket god vilja och empati människor har. I vårt eget team skrev vi påskkort till Högfors hemvårdskunder, till vilka Posti kör ut måltider. Vårhälsningarna lämnas ut till åldringarna samtidigt som de får sin varma lunch, berättar produktchef Johanna Rouhe vid Posti.