Ohjeita pakkaamiseen

Oikealla kuljetuspakkaamisella lähetykset saadaan ehjänä perille. Pakkaa pakettilähetyksesi niin, että se kestää koneellisen käsittelyn. Voit ostaa erilliskäsiteltävä-lisäpalvelun pakettilähetyksille jolloin lähetyksiä ei käsitellä koneellisesti. Ulkomaan paketteihin erilliskäsiteltävä-lisäpalvelua saa.

Yleisten kuljetusmääräysten mukaan lähettäjällä on vastuu pakkaamisesta. Lähetys ei saa aiheuttaa henkilö- tai omaisuusvahinkoa.

Nesteiden lähettäminen

Lähetä vuotamiselle alttiit nestepakkaukset erilliskäsiteltävinä. Käytä tiiviistä astiaa tai pulloa. Pakkaa isoaukkoiset astiat kuten marjasangot muovipussiin. Teippaa pussi tai sido se vesitiiviisti kiinni. Laita nestettä sisältävät astiat kestävään laatikkoon ja kiilaa ne paikalleen. Laita pakkaukseen täyteainetta, joka imee itseensä nesteen, jos astia tai pullo rikkoutuisi.

Sulje lähetys huolella

Laita kaikki lähetykseen kuuluva paketin sisälle. Erilliset esineet paketin kyljessä häviävät helposti. Paketin hankala muoto vaikeuttaa lähetyksen käsittelyä. Älä jätä pakettiin liepeitä tai ulokkeita.

Käytä riittävästi teippiä, narua, metallihakasia, vanteita tai muuta kiinnitysmateriaalia paketin sulkemiseen. Muista kuitenkin, ettei mikään ei saa peittää osoitekorttia.