09.03.2015 4

Verkkopalvelun mukana uudistuu myös tapa toimia

Monissa palveluyrityksissä verkkopalvelut ovat olleet arkipäivää jo pitkään. Vuosien takaa periytyneet, silloin toimivat ratkaisut vanhenevat kuitenkin käsiin, kun asiakkaiden tottumukset muuttuvat. "Mobile first" -ajattelu on lyönyt läpi monessa uudistamisessa, sillä asiakkaiden ajankäyttö ja liikkuvuus ovat muuttuneet. Palvelut pitää saada aikaan tai paikkaan sitoutumatta.

Sekoitus uudenlaista uskallusta ja maalaisjärkeä

Jos ennen vanhaan haluttiin tehdä puolen pilkun tarkkuudella täysin valmis verkkopalvelu, nyt siihen ei enää ole mahdollisuutta. Aika ajaa nopeammin ohi. On siis rohkeasti uskallettava tehdä kehitystyötä yhdessä asiakkaiden kanssa ja tarjota toimiva ratkaisu, jota voidaan yhdessä hienosäätää.

Postin verkkosivujen uudistamisessa oli mukana asiakkaista koostuva raati, joka nosti esiin tarvelähtöisyyden ja muut välttämättömät muutoskohteet. Asiat huomioitiin uudistuksessa, ja myöhempi käyttäjäraati on antanut asiasta hyvin positiivista palautetta.

- Asiakkailta saatu palaute ja yhdessä tekeminen ovat korvaamattoman tärkeitä, jotta pystymme viilaamaan palveluista markkinoiden parhaat. Yhteisistä kokemuksista hyötyvät itse asiassa kaikki. Olemme yhdessä tiukasti kiinni digi-imussa, tietyt lainalaisuudet pätevät kaikkiin palveluyrityksiin, sanoo uudistustyöstä ja Postin online-kanavista vastaava Sami Masala.

Postin verkkosivujen uudistaminen jatkuu edelleen, tinkimättömänä tavoitteena on tehdä niin yrityksille kuin yksityishenkilöillekin helpot palvelupolut ja tilauskanavat. Siis sellaiset, jotka ohjaavat asiakkaita vaivattomaan asiointiin Postissa, missä tahansa ja milloin tahansa.

- Herkkähipiäisyys  on syytä unohtaa ja rohkeasti altistaa itsensä myös kritiikille. Harva asia maailmassa on täydellinen jo syntyessään. On uskallettava osallistua digi- ja some-ajan avoimeen keskusteluun, kuunnella ja korjata palveluja tarvittaessa, sekoittaa sopivassa suhteesta uusia toimintatapoja ja maalaisjärkeä, painottaa Sami Masala.

Tutustu myös Postin mobiilisovellukseen

Postin palvelut kulkevat mukana taskussasi. Etsi lähin posti, kirjelaatikko tai pakettiautomaatti kartalta, seuraa lähetyksiesi kulkua ja käytä Netpostia. Lataa Posti-sovellus puhelimesi sovelluskaupasta.

Lataa sovellus App Storesta Lataa sovellus Play-kaupasta Lataa sovellus Windows Phone -kaupasta