01.06.2015 1

Kasvua verkkokaupan kautta - Posti on portti maailmalle

Haaste:

Lappeenrantalainen Lamnia on veljesten Mihail ja Ruslan Pinhasovin perustama erä-, retkeily- ja metsästystarvikekauppa. Yrittäjät halusivat laajentaa myyntiä itärajan tuntumasta Venäjälle ja Suomen naapurimaihin - ja miksei saman tien koko maailmaan.

Verkkokaupan ansiosta toimituksia lähtee jopa kahdeksaankymmeneen maahan. Posti on ollut mukana pienestä lähteneen yrityksen matkassa alusta alkaen.
 
- Posti oli alussa meille luonnollinen valinta Suomen tehokkaimpien kotimaankuljetusten ja kilpailukykyisimpien hintojen vuoksi. Posti on myös portti maailmalle: tiesimme heti, että Suomen markkinat eivät tule riittämään, yrittäjä Mihail Pinhasov kertoo. Hän perusti Lamnian veljensä Ruslanin kanssa, ja pian paikallinen kivijalkakauppa laajeni globaalisti verkkoon.

Ratkaisu:

Kotimaan lisäksi Posti kuljettaa Lamnian asiakkaille paketteja paikallisten palvelupisteverkostojen kautta Ruotsiin ja Viroon. Asiakkaat Virossa voivat valita toimituksen pakettiautomaatteihin, myös postiennakolla. EMS-pikapalvelu vie paketit perille kaikkiin maihin nopeasti ja varmasti. Osoitekorttien tulostaminen omaan tietojärjestelmään integroidusta Postin järjestelmästä helpottaa yrittäjän arkea.
 
- Asiakkaamme Yhdysvalloissa ovat yllättyneitä ja tyytyväisiä nopeisiin, jopa kolmen päivän toimituksiin. Suomessa ja Virossa pakettiautomaattitoimitukset ovat suosittuja. Asiakaspalautuksia meille tulee todella vähän, käytämme siihen soveltuvaa palvelua niissä maissa, missä se on mahdollista.
 
Suomalaisittain poikkeuksellisen kansainvälisessä verkkokaupassa kasvu on ollut huimaa. Yksi Lamnian valteista on palvelu useilla kielillä. Asiakaspalveluun panostetaan ja rohkeutta riittää kasvattaa lähetysvolyymeja edelleen.
 
- Moni verkkokauppias pelkää paperihommia, mutta oikeasti ne ovat kevyitä. Tulliselvitys vaaditaan vain muutamaan maahan. Yleensä riittää osoitekorttiin tulostettu selvitys ja oheen liitetty kauppalasku. Tärkeätä on integroida tietojärjestelmät niin, että kaikki on mahdollisimman automatisoitua.