12.02.2016 4

Hyvää ystävänpäivää

Ystävänpäivä on vuoden ensimmäinen korttisesonki. Mutta vaikuttaa siltä, että ystäviä halutaan muistaa myös ihan muuten vain, ilman erityistä syytä.

Pienen korttikyselymme mukaan ystävänpäivä, pääsiäinen, syntymäpäivät ja eritoten matkat ovat suosittuja syitä muistaa kortilla. Käsitys vain vahvistui, kun kyselimme hiljattain Postin Facebook-sivuilla asiakkailta syitä ystävän muistamiseen kortilla. Saimme valtavasti mukavia vastauksia.

Hienoa oli huomata, että kortteja lähetetään "ihan muutenkin" esim. kaukana oleville ystäville ilahduttamaan ja muistuttamaan, ettei ystävyys riipu välimatkasta. Ei tarvita erikoista syytä: "Välimatka pienenee ja ilo suurenee". 

Myös korttivalikoima vaikuttaa. Kun löytyy hauska kortti, joka sopii tietylle ystävälle, se hankitaan ja lähetetään. Vastaanottaja tajuaa konkreettisesti, että häntä on ajateltu. "Kortti on enemmän. Ajatus ja teko!"  Kuinka ihania kommentteja omilta asiakkailtamme!

Myös matkoilta lähetetään kortteja, niin tekevät tutkimuksemme mukaan myös nuoret. Mobiilikortin mahdollisuudet matkakortteina ovat mahtavat, kokeilepa seuraavalla reissulla lähettää kännykkäkuvastasi paperikortti perille.

Me suomalaiset vietämme helmikuun 14. ystävänpäivää, ja silloin on hienoa saada kortti ystävältä!  Hyvää ystävänpäivää!

Johanna Rouhe

Terveisin

Johanna Rouhe
Tuotepäällikkö, Posti