25.10.2016 3

Megaostospäivät lähestyvät – oletko valmis myymään?

Black Friday sekä muut loppuvuoden tärkeät ostospäivät

Marraskuun alkupuolelta jouluun ja jopa venäläiseen uuteen vuoteen tammikuun alkupuolelle voisi olla yhtä myynnin ilotulitusta! Myynnillisesti maailman suurin ostospäivä Singles Day (11.11. tai eleveneleven), marraskuun loppuun sijoittuvat ja jo Eurooppaankin rantautuneet Amerikan suurimmat ostospäivät Black Friday ja Cyber Monday sekä Aasiasta lähtöisin oleva Double Twelve (12.12.) lähestyvät. Suomalainen kauppias - oletko ajatellut hyödyntää näitä?

Mistä sitten on kyse?

No ainakin hurjista alennuksista kuluttajille, maailmalla 30 %:sta jopa 80 % alennuksiin. Tällaisia alennustasoja odotetaan varmasti myös suomalaisilta kauppiailta. Muuten ostot valuvat helposti ulkomaisille verkkokaupoille. Hypetyksestä, markkinoinnista, hullujen ostospäivien tuomisesta erityisesti verkkoon! Kiinassa on valjastettu jopa isoja maailman julkkiksia ostospäivien mainoskampanjoiden vetonauloiksi.

Shoppaamaan houkutellaan eri asiakasryhmiä, kuten sinkkuja tai parillisia ihmisiä. Eri ostospäivät ovat myös profiloituneet hieman eri tuoteryhmien mukaan, esimerkiksi Black Friday ja Double Twelve enemmän elektroniikkaan ja Cyber Monday muotiin. Nämäkin tosin sekoittunevat ja saavatkin sekoittua. Miten vain kasvatetaan myyntiä! Maailman suurimman verkkokaupan AliBaban viime vuoden Singles Day -kasvu oli liki 60 % verrattuna edellisvuoteen! Saas nähdä, miten tänä vuonna.

Minne ja miten?

Minne suomalainen kauppias sitten voisi myydä? No Suomeen tottakai, mutta myös ulkomaille. Hyviä kohdemaita voisivat olla esim. sellaiset maat, joissa nämä ostospäivät ovat jo lyöneet itsensä läpi ja ovat kuluttajien odottamia. Englanninkielisillä sivuilla pärjäisi ainakin Amerikkaan ja Englantiin, miksei myös Ruotsiin. Isot markkinat löytyvät Kiinasta ja Venäjältä, mutta kielellisesti ne ovat toki haastavampia alueita.

Kännykällä ostaminen lisääntyy myös koko ajan ja se on näytellyt merkittävää osaa myös viime vuoden ostospäivien ostosten teossa. AliBaban viime vuoden Singles Dayn ensimmäisen tunnin ostoista 73 % tehtiin kännyköillä! Mobiili skaalautuvuus kannattaa siis huomioida verkkokaupassa.
Jos aikoo myydä paljon, pitää tavaroiden saatavuus tietysti varmistaa. Tehdä tai tilata tavaraa paljon varastoon tai sopia tavarantoimittajan kanssa esimerkiksi suoratoimituksista kuluttajille. Toimitusten pitäisi mennä luvatussa ajassa kuluttajille, kuten muulloinkin. Logistiikkakumppanin tulisikin olla sellainen, jonka kykenee hoitamaan myös reilusti kasvavat volyymit ilman ongelmia.

Tulevat päivät

Tällä hetkellä googlettamalla ei montaa yritystä suomeksi nouse, jotka jo mainostaisivat vaikkapa tulevaa Black Fridayta. Toivottavasti lähempänä noita ostospäiviä yrityksiä alkaa löytyä enemmän. Cyber Mondaylle jotkut ovat rakentamassa suomalaista yhteissivustoa, loistavaa! Yhdessä tekemisessä on voimaa, vähemmän kustannuksia ja enemmän myyntiä kaikille.

Ja toivottavasti suomalaiset kauppiaat uskaltavat lähteä myymään myös ulkomaille - globaalien verkkokauppojen sekaan vain tarjoamaan omia tuotteita! Suomessa on paljon erityisosaamista ja tuotteita, joita halutaan ulkomailla. Lisätietoa kansainvälistymisen tueksi löydät Postin sivuilta
Itse odotan kovasti tulevia ostospäiviä ja erityisesti suomalaisten verkkokauppojen avauksia ja tuota Cyber Monday -yhteissivustoa. Jännittävää nähdä, mitä uutta he ovat kehittäneet!

Kiinnostuitko? Pyydä tarjous Postin palveluista

Tämä lomake on tarkoitettu yritysasiakkaille. Jos olet henkilöasiakas, ota yhteyttä asiakaspalveluun.

Etunimi on pakollinen tieto.

Sukunimi on pakollinen tieto.

Yritys on pakollinen tieto.

Sähköpostiosoite on pakollinen tieto. Tarkista sähköpostiosoite.

Puhelinnumero on pakollinen tieto. Tarkista puhelinnumero


Happy selling and shopping to all! 

Ranja Pasivirta, Business Manager, Posti Oy
Ranja on Postin kansainvälisistä pakettikuljetuksista vastaava Business Manager. Hänellä on vahva osaaminen erityisesti kansainvälisten logistiikkaratkaisujen rakentamisesta ja globaalista verkkokaupasta, tuonti, vienti ja transit.

Lue myös Ranjan aikaisemmat blogit

Ranja Pasivirta