Digitaaliset palvelut logistiikkaan

Postin digitaalisilla palveluilla...

Lisää läpinäkyvyyttä paketin kulkuun

Posti SmartShipillä tilaat kuljetukset ja tulostat kuljetusasiakirjat helposti. Asiakkaasi voivat seurata lähetyksiä verkossa, ja ohjata paketit haluamaansa noutopisteeseen.

Posti SmartShip

Posti GLUE

Posti GLUE yhdistää kaupan ja tavarantoimittajien tieto- ja materiaalivirrat sujuvaksi kokonaisuudeksi - lisäämättä varastoon sidottua pääomaa.

Ota yhteyttä

Integraatiot Postin järjestelmiin

Kuljetukset

Posti SmartShip on selainkäyttöinen paketti- ja rahtipalveluiden tilauskanava. Siellä voit tilata ja hallinnoida kuljetuksiasi sekä tulostaa tarvittavat kuljetusasiakirjat. Posti SmartShipiin kirjaudutaan asiointitunnuksilla, jotka voit tilata tällä lomakkeella. Lisätietoja http://www.posti.fi/yritysasiakkaat/posti-palvelee/uudistus/smartship.html.

Kuljetustilauksen toteuttaminen integroimalla oma järjestelmä Postin ohjelmointirajapintoihin. Palvelu kattaa samat toiminnallisuudet kuin Posti SmartShip verkkotyökalu. Rajapintakuvaukset https://api.posti.fi/api-smartship.html.

Postin noutopisteiden - esimerkiksi pakettiautomaatit - liittäminen verkkokauppaan. Mahdollistaa loppuasiakkaalle halutun noutopisteen valinnan verkkokaupassa. Rajapintakuvaukset https://api.posti.fi/api-locationservice.html.

Pakettilähetyksen seurannan toteutus omaan järjestelmään. Ohjelmoijan opas https://api.posti.fi/tutorial-tracking.html ja rajapintakuvaus https://api.posti.fi/api-tracking.html .  

Pakettilähetyksen ennustetun saapumisajan toteutus omaan järjestelmään (esimerkki toteutuksesta näkyy mm. Posti Mobiilin lähetyksen seurannassa). Ohjelmoijan opas https://api.posti.fi/tutorial-estimation.html ja rajapintakuvaukset https://api.posti.fi/api-estimation.html.

Suorat EDI-integraatiot, jotka eivät sisällä tulosteita. Rajapintakuvaukset pakettipalveluihin http://www.posti.fi/liitteet-yrityksille/ohjeet/postin-edi-asiakkaiden-kayttoonottopaketti.zip ja rahtipalveluihin http://www.posti.fi/liitteet-yrityksille/ohjeet/rahtipalveluiden_kayttoonotto_edi_asiakkaille.zip.

Varasto

Postin palveluvarastoa voi käyttää joko selainsovelluksessa tai tekemällä järjestelmäintegraation. Selainsovellus soveltuu pieniin tilausmääriin ja sen voi tilata Asiointiportaalista.

Järjestelmäintegraatio (tehdään tyypillisesti asiakkaan toiminnanohjausjärjestelmästä) on suositeltava ratkaisu suuriin tilausmääriin. Järjestelmäintegraatio sisältää normaalit varaston käyttöön liittyvät tietovirrat:

  • Master data - InItemMaster ja OutItemMaster
  • Ostotilaus ja sen kuittaus - InPurchaseOrder ja OutReceiptConfirmation
  • Myyntitilaus ja sen kuittaus - InSalesOrder, OutDeliveryConfirmation (yksittäinen toimitus) ja OutSalesOrderCOnfirmation (koko myyntitilauksen kuittaus)
  • Palautustilaus ja sen kuittaus - InreturnOrder ja OutreturnConfirmation
  • Varaston muutokset - OutStockAdjustmnetInventory, OutStockBalanceInventory ja OutStockMovementInventory

Rajapintakuvaukset varastopalveluihin https://api.posti.fi/api-postiwms.html.

Suora- ja myymälätoimitukset

Suora- ja myymälätoimituksilla voi liittää tavarantoimittajien, myymälöiden ja verkkokauppojen tilaus-toimitusketjut yhteen niin, että verkkokaupassa voidaan myydä suoraan toimittajan tai myymälän saldoilla olevia tuotteita. Tutustu palveluihin http://www.posti.fi/yritysasiakkaat/verkkokaupan-ratkaisut/.

Suoratoimitusten ohjelmoijan opas verkkokauppiaalle https://api.posti.fi/tutorial-ds-webshop.html ja toimittajalle https://api.posti.fi/tutorial-ds-supplier.html. Rajapintakuvaukset tuotekatalogille https://api.posti.fi/api-products.html, verkkokaupan tilauksille https://api.posti.fi/api-orders.html ja toimituksille https://api.posti.fi/api-shipments.html.

Pieniin toimitusvolyymeihin voidaan käyttää järjestelmäintegraation sijaan selainkäyttöistä sovellusta. Monikanavaisen kaupan myymäläkeräilyyn voi liittää selainkäyttöisen sovelluksen (tukee tablettikäyttöä ja viivakoodinlukijaa). Myymälän voi myös liittää selainsovelluksella verkkokaupan noutopisteeksi.