Logistiikkapalvelut auttavat kasvattamaan liiketoimintaasi.

  Lue miten Suomalainen logistiikkaosaaja on auttanut yrityksiä.

Pyydä tarjous

Tämä lomake on tarkoitettu yritysasiakkaille. Jos olet henkilöasiakas, ota yhteyttä asiakaspalvelu@posti.com

Etunimi on pakollinen tieto.

Sukunimi on pakollinen tieto.

Yritys on pakollinen tieto.

Sähköpostiosoite on pakollinen tieto. Tarkista sähköpostiosoite.

Puhelinnumero on pakollinen tieto. Tarkista puhelinnumero

Case: Temalin kylpy- ja kodinhoitohuoneet kaikkialle Suomeen

Temal Oy luottaa Postin kuljetuksiin

Temal Oy suoraviivaisti logistiikkaketjun ja keskitti kuljetuksensa Postille. Temal tarjoaa Postin kautta asiakkailleen valtakunnalliset kalustetoimitukset myymälöihin, yrityksille ja suoraan kuluttajien koteihin.

Lue lisää

Case: Naps Solar Panels - Näin aurinko tuodaan rakennukseen

Naps Solar Systems luottaa Postin kuljetuksiin

Naps Solar Systems valmistaa ja asentaa kuljetusten kannalta hyvin vaativia aurinkosähköjärjestelmiä. Rahditettavina on lasisia ja jopa kuusimetrisiä osia. Perille ne on saatava ehjinä, sovittuun aikaan ja Suomen eri kolkkiin, jotta työmaat eivät joudu seisomaan. Postin sähköinen järjestelmä nopeuttaa ja helpottaa sekä tilauksia että seurantaa. Toimitusvarmuus on muodostunut 20 yhteistoimintavuoden aikana tärkeäksi osaksi Naps Solar Systemsin kannattavuutta.

Lue lisää

Posti Green - 100 % hiilineutraali kuljetus kertoo hyvää yrityksestäsi

Posti Green ympäristöohjelma

Posti Green on ympäristöohjelma, jolla vähennetään lähetysten kuljettamisen ja jakelun ilmastorasitusta. Toiminnasta syntyvää hiilidioksin määrää pienennetään aktiivisesti ja loput neutraloidaan vaikuttamalla siihen, että muualla vähennetään vastaava määrä päästöjä ja loput neutraloidaan tukemalla sertifioituja ilmastoprojekteja. Posti Green-merkintä kertoo yrityksesi vastuullisuudesta ja on tulevaisuudessa entistä tärkeämpi kilpailuetu.

Lue lisää

Case: Outokumpu toimittaa terästä ovelle

Posti hoitaa Outokummun kuljetukset

Asiakas odottaa, että tuotteet ovat saatavilla silloin kun tarvitaan, kertoo logistiikkapäällikkö Tuula Untinen Outokummulta. "Toimitusten tulee saapua sovitusti, ja lastin purkuaikoja varataan melkein kuin lääkäriaikoja. Asiakaskaan ei välttämättä ole varastollaan paikalla 24 tuntia vuorokaudessa."

Lisää vaatimuksia logistiikalle tulee siitä, että nykyisin asiakkaat tilaavat entistä pienempiä määriä tavaraa. "Asiakkaat eivät halua sitoa pääomia varastoihin, vaan tuotteet tarvitaan heti kun ne saapuvat. Varastointiajat ovat lyhyet."

Postilla on Outokummun kanssa ovelta ovelle -sopimus. Tuotteet lähtevät tehtaalta täysinä kuormina ja ne viedään suoraan asiakkaalle joko kotimaassa tai Euroopassa maanteitse. "Kuljetuksilta odotetaan, että aikataulut pitävät, tuotteet pysyvät vahingoittumattomina ja koko toimitusketju toimii turvallisesti", Untinen luettelee logistiikalle asetettavia vaatimuksia.

Case: Pentik toimii laajassa verkostossa

Pentik luottaa kuljetuksissa Postiin

Pentikin keramiikkaa ja sisustustuotteita myy Suomessa verkosto, johon kuuluu 63 omaa myymälää ja 10 franchise-yrittäjää sekä tavarataloja. Pentikin palveluksessa on nykyisin yli 300 henkilöä, ja myymälöistä on Suomen lisäksi Ruotsissa ja Venäjällä.

Kuljetuksissa Pentik luottaa Postiin, joka toimittaa Pentikin tuotteet kotimaan myyntipisteiden lisäksi kahteen Pietarissa sijaitsevaan Pentikin myymälään: tuotteet lähtevät rekkakyydissä Posiolta ja etenevät Pietariin Kotkan kautta.

Pentikin Posion tehtaalta lähti esimerkiksi viime vuonna tuotteita kaikkiaan noin 15 000 rullakkoa ja 2500 lavaa. Vastapäiseen suuntaan eli Posiolle Posti puolestaan kuljettaa Oulun sataman kautta joka vuosi noin 200 konttia saapuvaa tavaraa.

"Toimitusvarmuus on tärkeää", logistiikkapäällikkö Tuomas Laatikainen Pentikiltä korostaa.

Toimitusvarmuutta testattiin muun muassa, kun Pentikiltä joululahjoja tilannut asiakas halusi, että lahjat jaetaan vastaanottajille 15 eri toimipisteeseen samana päivänä ja tunnin tarkkuudella saman aikaan.

"Posti hoiti tämän hyvin - täältä lähti neljä täyttä rekkaa tavaraa, ja paketit jaettiin vastaanottajille juuri sovitusti", Laatikainen kertoo.

Posiolla sijaitseva Pentikin tehdas valmistaa käyttö- ja taidekeramiikkaa. Lisäksi Pentik myy yhteistyökumppaneidensa valmistamaa sisustustavaraa kuten tyynyjä, lautasliinoja ja sängynpeitteitä. Isoimmat tuotteet ovat kaappeja ja nojatuoleja.