Postin käteisasiakkaana pakettien lähettäminen onnistuu:

1. Verkossa tai Postin mobiilisovelluksella

Pakettien lähettäminen verkkopalvelussa ja Postin mobiilisovelluksella on nyt helpompaa kuin koskaan Helposti-koodin ansiosta, joka säästää osoitekorttien tulostamiselta.  Katso pikaohjeemme paketin lähettamiseen tai lue lisää Helposti-koodilla lähettämisestä.

Helposti-koodi 1. Maksa kätevästi etukäteen verkossa.

Mene posti.fi/lahettaminen tai puhelimesi Posti-sovellukseen. Seuraa ohjeita ja ota talteen Helposti-koodi. Uudella lähetystavalla säästyt osoitekortin täyttämiseltä sekä tulostamiselta.

Helposti-koodi paketissa 2. Pakettiin tarvittavat tiedot.

Helposti-koodi –tarraan kirjoitetaan koodi sille varattuun paikkaan, tarra kiinnitetään lähetykseen ja lähetyksen päälle kirjoitetaan lähettäjän nimi ja puhelinnumero.

Jätä paketti Postiin3. Kuljetukseen jättäminen.

Jätä paketti ohi mennessäsi Postin myyjälle, mahdolliselle rullaradalle tai Postin pakettiautomaattiin. Tarroja Helposti-koodia varten saa Posteista. 

2. Postin pakettiautomaatilla

Postin pakettiautomaatti on helppo tapa lähettää ja vastaanottaa paketteja. Katso alta nopea yhteenveto pakettiautomaatin käytöstä. Lisää tietoa löydät pakettiautomaatin-sivuilta.

Paketteja 1. Pakettiin tarvittavat tiedot.

Valitse oikea koko pakettivaihtoehdoista S-XL ja pakkaa lähetys. Pakkauksen ei tarvitse olla laatikko. Lähetyspussi käy loistavasti, kunhan  se kestää kuljetusta ja ei ylitä valitsemasi pakettikoon maksimimittoja. Paketoi lähetys ja kirjoita pakettiin nimesi, osoitteesi ja puhelinnumerosi. Muuta ei tarvitse kirjoittaa. Posti tarvitsee tietoja, jotta paketti tarvittaessa voidaan palauttaa sinulle. Kerrot vastaanottajan tiedot kosketusnäytöllä.

Pakettiautomaatti 2. Pakettiautomaatilla lähettäminen.

Lähetä paketti kätevästi missä tahansa Postin pakettiautomaateista. Valitse näytöltä paikka, jonne haluat paketin lähettää. Jos lähetät paketin automaattiin, valitse haluamasi automaatti listalta. Kun lähetät postiin, tarvitset vastaanottajan postinumeron. Tarvitset vastaanottajan matkapuhelinnumeron saapumisilmoitusta varten.

Pakettiautomaatin käyttö 3. Maksaminen pakettiautomaatilla.

Valitse lokeron koko pakettisi koon mukaan. Maksu määräytyy valintasi mukaan. Automaatti kertoo paketin hinnan. Maksa lähetys sirullisella pankki- tai luottokortilla. Kun lähetys on maksettu, yhden lokeron ovi aukeaa. Sulje lokeron ovi. Jos haluat kuitin, paina kuitti-kuvaketta. Kuitissa on lähetyksen seurantakoodi. Paketti toimitetaan valitsemaasi pakettiautomaattiin tai postiin.

3. Postissa

Postissa voit lähettää joko postipaketteja tai ovelle toimitettavia paketteja, minne vain Suomessa. Voit valita vastaanottajan toiveen mukaisen noutopisteen tai vapaavalintaisen toimipisteen.

1. Lähettäminen Postissa

Käteisasiakkaana voit hakea lähettämistä varten maksuttomia osoitekortteja posteista. Osoitekortti on kolmiosainen: yksi kuitiksi lähettäjälle, yksi Postille ja yksi vastaanottajalle. Jos paketti lähetetään vapaavalintaiseen noutopaikkaan, osoitekorttia ei tarvita, mutta lähetykseen merkitään lähettäjän nimi ja osoite sekä vastaanottajan nimi ja matkapuhelinnumero.

 Kotiinkuljetus 2. Noutovaihtoehdot

1. Postipaketti toimitetaan Postiin tai pakettiautomaattiin vastaanottajan noudettavaksi.

2. Ovelle-paketti toimitetaan vastaanottajan ovelle.

Lisäpalvelut 3. Mahdolliset lisäpalvelut

1. Suuri-lisäpalvelu saatavilla ovelle toimitettuihin paketteihin.

2. Särkyvä-lisäpalvelu saatavilla sekä postipakettiin että ovelle toimitettuihin paketteihin.

3. Postiennakko saatavilla postipaketteihin

Miten paketin hinta määräytyy

Käteisasiakkaasta sopimusasiakkaaksi!

Siirtyessäsi käteisasiakkaasta sopimusasiakkaaksi voit maksaa palveluista laskulla ja käyttöösi avautuu sähköisiä palveluita lähettämisen tueksi. Sopimusasiakkaanamme räätälöimme tarpeisiisi sopivat nouto- ja toimituspalvelun edullisemmalla sopimusasiakkaan hinnalla. Alla olevasta taulukosta voit tutustua tavaralähetyksien palveluihimme käteisasiakkaista sopimusasiakkaiksi.

Käteisasiakkaat Sopimusasiakkaiden palvelut yrityksiltä kuluttajille Sopimusasiakkaiden palvelut yrityksiltä yrityksille

Postipaketti: Asiakas noutaa paketin postista tai pakettiautomaatista. Maksu painon mukaan.

Postipaketti: Vastaanottaja noutaa paketin Postista tai pakettiautomaatista. Edullisemmat sopimusasiakkaan hinnat.

Posti Express -paketti,
palvelee parhaiten yrityksille toimitettavien pakettien lähettämistä joko yksittäisinä tai monierälähetyksinä.
Ovelle-paketti toimitetaan vastaanottajan kotiovelle. Kotipaketti: toimitetaan vastaanottajan kotiovelle. Edullisemmat sopimusasiakkaan hinnat. Posti Rahti soveltuu raskaamman tavaran kuljettamiseen kollista koko kuormaan. Kuljetusdokumenttina on rahtikirja.
Paketti verkossa, mobiilisovelluksella tai pakettiautomaatista, maksu koon mukaan. Posti pikkupaketti: toimitetaan postiluukusta sisään, mukana myös pakettiseuranta. Posti Express Rahti, lähetät osoitekortilla raskaitakin kuormia ja kuljetusyksiköitä.
  Maksikirje. Maksikokoisena kirjeenä lähetät suurikokoiset ja kevyet pientavarat, jotka noudetaan postista. Maksikirjeessä ei ole seurantaa.  

Tule sopimusasiakkaaksemme ja hyödy edullisista sopimushinnoista sekä Suomen laajimmasta palvelupisteverkostosta sekä yksilöllisistä kuljetus- ja noutoratkaisuistamme. Toimitamme lähetyksesi niin kuluttajille kuin yrityksille. Pienlähettäjille olemme suunnitelleet kätevän sähköisen Verkosto-asiointikanavan ja keskisuurille ja suuremmille yrityksille tarjoamme monipuolisia palveluita pakettien lähettämiseen.