I sommar klipper Posti din gräsmatta

Snart kan du beställa gräsklippning hem via Postis webbutik. Gräsmattan klipps i samband med postutdelningen på tisdagar och tjänsten kan köpas för en månad åt gången.

Den första möjliga klippningsdagen är 17.5 och tjänsten erbjuds till slutet av augusti. Om de råkar regna under gräsklippningsdagen, ersätts arbetet en annan dag.

Gräsklippning kan beställas via Postis webbutik (från 25. april). Betalsätten i webbutiken är nätbanker samt kreditkort. Kunden kan beviljas hushållsavdrag för tjänsten av skattemyndigheten.

Tjänstens priser:

30 min. varje tisdag 65 €/månad
60 min. varje tisdag 130 €/månad

I maj kan Postis gräsklippningstjänst beställas för de två sista veckorna, varvid priset är hälften av månadspriset. Gräsklippningen beställs senast en vecka före nästa kalendermånad. Kunden får en bekräftelse till sin e-post om beställningen samt en påminnelse dagen före gräsklippningen.

Postutdelarna är nära kunderna

Posti har utvecklat nya slags tjänster som erbjuds i hemmet för att få mer arbete till postutdelningen. De traditionella postvolymerna minskar, men Posti når i alla fall under vardagar 2,8 miljoner hushåll längs postrutterna. I och med de nya hemtjänsterna förändras Posti allt mer till ett serviceföretag.