Postmuseum

 

Postmuseum flyttar till Tammerfors

Nya Postmuseum öppnar i Vapriikki i Tammerfors i september 2014. Besökarna kan se fram emot intressanta upplevelser i den stämningsfulla miljön vid Tammerkoski.

Människor har kommunicerat med varandra på olika sätt i alla tider. Posten har förmedlat meddelanden i Finland över ett nätverk med regelbundna posttransporter sedan 1638. De gångna 380 åren har bjudit på många känsloväckande händelser, underhållande sammanträffanden och minnesvärda berättelser. Postmuseum presenterar en berättelse som börjar med postbönderna som förde posten till fots och fortsätter ända fram till dagens elektroniska meddelandeförmedling och varutransporter.

Postmusems verksamhet 

Postmuseum, som är ett av Finlands äldsta specialmuseer, grundades 1926. Museet forskar kring, bevarar och presenterar fenomen som anknyter till postverksamhet och meddelandeförmedling och till den informations- och varutrafik som uppkommit genom dem. I Postmuseums omfattande samlingar finns föremål och bilder, samt alla frimärken som getts ut i Finland och många olika filatelistiska specialsamlingar. I museet fungerar också Finlands enda offentliga filatelistiska och posthistoriska specialbibliotek, som utöver böcker också har ett omfattande arkivmaterial.

www.postimuseo.fi