Försändelser som ska returneras

Om du vill returnera ett paket kan du göra det inom 14 dygn från avhämtningen av försändelsen. Ett paket kan returneras endast om det företag som har skickat paketet har ett kundreturavtal med Posti. Du kan returnera försändelsen i valfri paketautomat med samma kod som du använde när du hämtade försändelsen. Du kan också returnera försändelsen på vilket av Postens serviceställen som helst. Om du vill returnera ett paket efter att returfristen har gått ut ska du kontakta det företag du beställde paketet av.

1. Välj "Returnera paket" i automaten

Mata in din ursprungliga boxkod i automaten.

2. Boxen öppnas

Lägg paketet i boxen och stäng dörren noggrant. Du behöver inte fästa något paketkort på försändelsen. Automaten skriver ut ett paketkort när automaten tömmas.

Paket som inte avhämtas returneras till avsändaren

Förvaringstiden för paket som levereras till en paketautomat är sju (7) dygn. Förvaringstiden för paketförsändelser som levereras till Postens butiker är ankomstveckan och två (2) hela kalenderveckor. Om försändelsen inte har hämtats, returneras den efter förvaringstiden till avsändaren utifrån de avsändaruppgifter som finns på paketet. Den ursprungliga avsändaren betalar transportavgiften för en försändelse som returneras.

Automater och spåra