Skicka inrikes paket

Postens paketautomater är ett enkelt sätt att skicka och ta emot paket

Litet är vackert – XXS-paket förmånligt

Spara tid och pengar, skicka ditt paket direkt via en paketautomat eller köp förmånlig transport av ditt paket på nätet eller i Postis mobilapp. Du kan lämna ett paket med porto i alla paketautomater eller på posten, XXS-paket lämnas i en brevlåda, priser från 5,20 €.

Betala på nätet eller i automaten så sparar du pengar

Gör så här:

  1. Förpacka paketet så att det är klart att sändas. Instruktioner för förpackning finns här.
  2. Skriv på paketet avsändarens namn, adress och telefonnummer samt adressatens namn, adress och telefonnummer. Du behöver inte något adresskort. 
  3. Betala paketet i förväg på nätet eller välj "Skicka paket eller brev" i Postis mobilapp. Välj en storlek som motsvarar paketets yttermått och fyll i de uppgifter som efterfrågas. Du behöver inte väga paketet, men se till att det inte väger över 35 kg (XXS får inte väga över 2 kg). 
  4. Betala försändelsen och spara Skicka Enkelt-koden. 
  5. Ta paketet till en paketautomat och öppna boxen med Skicka Enkelt-koden. Du behöver varken ett adresskort eller en Skicka Enkelt-kodetikett.
    ELLER Ta paketet till posten (XXS-paket lämnas alltid i en brevlåda). Skriv Skicka Enkelt-koden på etiketten och limma fast den på paketet. Du får etiketter på posten och i Postis webbutik.

Storlek

Maximivikt

Maximimått

Pris

Lämna paketet
Storlek XXS 2 kg

3 x 25 x 35,3 cm

5,20 € i en brevlåda
Storlek S 35 kg

11 x 36 x 60 cm

5,90 € i en automat eller på posten
Storlek M 35 kg

19 x 36 x 60 cm

7,90 € i en automat eller på posten
Storlek L 35 kg

37 x 36 x 60 cm

9,90 € i en automat eller på posten
Storlek XL 35 kg

59 x 36 x 60 cm

11,90 € i en automat eller på posten

Minimivikten för alla paket är 100 g och minimimåttet 25 x 15 x 3 cm, förutom för XXS-paket där minimimåttet är 15 x 15 x 1 cm.

Är ditt paket större än XL? Skrymmande paket betalar och skickar du direkt via Postis serviceställe.

Betala paket på nätet

Skicka paket enkelt och snabbt via en automat

Via en automat kan du skicka paket som du har betalat i förväg på nätet eller i mobilappen. Du kan också betala transporten av paketet i automaten med ett chipförsett bank- eller kreditkort. I automaten kan du köpa transport av paketet till en annan automat i Finland eller Estland eller till vilket som helst av Postis serviceställen. Du kan inte köpa tilläggstjänster till paket i automaten, så om du behöver tilläggstjänster ska du betala transporten av paketet på nätet eller i mobilappenMer information om paketautomater

Tilläggstjänster på nätet och i mobilen