Tulosta sivu In English På svenska Tekstin koko: Pienennä Suurenna

Postin jakelu

Perusjakelu arkipäivisin

Postin perusjakelu tapahtuu työpäivinä (ma–pe) klo 16 mennessä.
Siihen mennessä jaetaan kaikki kooltaan enintään 25 x 40 x 3 cm ja enintään 2 kg painavat kirjeet, lehdet ja perusjakeluun soveltumattomien lähetysten saapumisilmoitukset.

Perusjakelua koskevat ehdot on kirjattu Itella Posti Oy:n yleisten ehtojen Jakelupalvelut-liitteeseen.

Tutustu ehtoihin

Postin jakelua säännellään postilaissa ja lain noudattamista valvoo Viestintävirasto.

Maksullisia lisäpalveluja

Kotiinkuljetus Postiin noudettavaksi saapuneelle lähetykselle. Palvelua varten tarvitaan tilausta tehtäessä lähetystunnus, joka löytyy saapumisilmoituksesta. Tilaus tehdään puhelimitse Postin asiakaspalveluun.

Asiakaspalvelun yhteystiedot

Lähilaatikko kotiin-palvelussa posti jaetaan jakelusuunnitelmasta poikkeavasti postiluukkuun, postilaatikkoon tai muuhun paikkaan. Palvelusta tehdään sopimus. Palvelusopimus voidaan tehdä omakotitalossa olevan yksittäisen postinsaajan kanssa tai taloyhtiön kanssa koskien kaikkia taloyhtiön postinsaajia.

Lähilaatikko mökille-palvelussa  posti jaetaan muuhun kuin vakituiseen osoitteeseen.

Lue lisää Lähilaatikko-palveluista

Maksullinen lehden kotiinjakelu -palvelussa jaetaan asiakkaan tilaamat lehdet, jotka ovat Postin varhaisjakelussa, lehden tilaushintaan sisältyvästä jakelupaikasta poikkeavaan paikkaan. Lehti jaetaan asiakkaan kanssa sovittavaan paikkaan, joko lehden tilausosoitteeseen tai sen läheisyyteen. Palvelusta tehdään sopimus asiakaspalvelun kautta. Palvelusopimus voidaan tehdä yksittäisen postinsaajan kanssa tai taloyhtiön kanssa koskien kaikkia taloyhtiön postinsaajia. Voimassa olevat hinnat löydät Palveluhinnastosta (PDF).

Lue lisää Maksullinen lehden kotiinjakelu -palvelusta (PDF)
Postilaatikoiden ryhmittely
Erimielisyyksien ratkaisu

Jos postin saaja ja Posti eivät pääse yhteisymmärrykseen postilaatikon paikasta, asianosainen voi saattaa asian kunnan rakennusvalvontaviranomaisen ratkaistavaksi. Kunnan rakennusvalvontaviranomaisen päätöksestä voi valittaaalueen hallinto-oikeuteen ja tämän ratkaisusta edelleen korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Postilla on oikeus erimielisyystilanteissa keskeyttää postinjakelu, kunnes asia on ratkaistu lainvoimaisesti

Ohjeita kunnille