Pysyvä muutto

Tee muuttoilmoitus internetissä

Uudet osoitetietosi päivittyvät samalla ilmoituksella sekä Postiin että valtakunnalliseen väestötietojärjestelmään.

Väestötietojärjestelmästä ne välitetään automaattisesti viranomaisille ja useille muille tahoille.

Posti ilmoittaa uudet osoitetietosi myös useiden yritysten asiakasrekistereihin, jos olet näiden yritysten asiakas. Jos et halua tietojasi käytettävän Postin osoitepalveluissa, voit ilmoittaa siitä osoitteessa www.posti.fi/yhteystietoni tai lähettämällä vapaamuotoisen kirjallisen ilmoituksen osoitteeseen Posti Oy, Osoitepalvelut, PL 777, 00011 POSTI. Ilmoituksessa tulee mainita lisäksi nimi, osoite ja henkilötunnus sekä allekirjoitus. 

Maistraatille on lain mukaan ilmoitettava muutosta ja maastamuutosta aina kun kotikunta tai siellä oleva asuinpaikka muuttuu. Ilmoitus on tehtävä viimeistään viikon kuluttua muutosta. Vakinaisen osoitteen perusteella määräytyy mm. verotuskunta, äänestyspaikka ja joidenkin sosiaaliturvaan liittyvien palveluiden saanti. Muuttajalle lähetetään ilmoituksen rekisteröinnistä vahvistus. Vahvistusta ei lähetetä ulkomaille.

Muuttopostipalvelu

Palvelu sisältää vanhalla osoitteella saapuvien osoitteellisten postilähetysten (kirjeet, lehdet, joukkokirjeet) sekä yleispalvelupakettien (Postipaketit) viiveettömän edelleenlähetyksen uuteen osoitteeseen.

Verkkopalvelussa tilausjaksoksi voi valita 1 kk:n tai tilata palvelun vuodeksi (12 kk). Lomakkeella voi tilata osoitteenmuutoksen yhteyteen Muuttopostipalvelun vuodeksi (12 kk).

Lomakkeella ja puhelimitse pelkän osoitteenmuutoksen tehneille lähetämme Muuttopostipalvelusta tarjouksen kirjeitse.

Ulkomaille edelleenlähetetään tavalliset 1. ja 2. luokan kirjelähetykset 250 grammaan asti. Muut lähetykset palautetaan lähettäjille tai käsitellään perillesaamattomina.

» Hinnasto

Muutto ulkomaille

Osoitteenmuutoksen perusteella ulkomaille edelleenlähetetään tavalliset 1. ja 2. luokan kirjelähetykset 50 grammaan asti. Maksullisissa palveluissa (Muuttopostipalvelu ja Määräaikainen postin edelleenlähetys) ulkomaille edelleenlähetetään tavalliset 1. ja 2. luokan kirjelähetykset 250 grammaan asti. Muut lähetykset palautetaan lähettäjille tai käsitellään perillesaamattomina.

Muuttoilmoituksen tekeminen

Kotimaan muuttoilmoituksen voi tehdä joko internetissä, puhelimitse tai posteista noudettavalla lomakkeella. Ulkomaille muuttoa ei voi ilmoittaa puhelimitse.

» Tee muuttoilmoitus internetissä

Palveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla, Postin käyttäjätunnuksella tai sirullisella henkilökortilla.

Lisätietoja muuttoilmoituksen tekemisestä saat muuttoilmoituksen etusivulta.

» Muuttoilmoituksen etusivu