Lennot

Posti kokeilee verkkokauppatoimituksia robottikopterilla 2.-5.9.2015.

Robottikopteri toi ensimmäisen paketin Suomenlinnaan 1.9. Postinjakaja Joel Elosuo vei testipaketin liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerille.

Robottikopteriin pääsi tutustumaan lähemmin Verkkokauppa.comin kattoterassilla Helsingissä perjantaina 4.9. klo 14-18. Lennosta vastaavan Sharper Shapen asiantuntijat kertoivat robottikopterin toiminnasta ja lennätyksestä.

Kokeilua jatkettiin erilaisilla testilennoilla sisämaassa, sillä sää vaikutti lentoon ja laskeutumiseen merireitillä. Teknologian säävarmuutta täytyy vielä kehittää ennen jatkotestausta saaristoreitillä, mikä on tulevaisuudessa yksi mahdollinen käyttötarve Suomessa. Posti sai kokeilusta tärkeää ymmärrystä teknologian kehityspolusta kohti valmista toimitustapaa asiakkaalle.

Tästä on kyse: Posti kehittää verkkokauppaa tukevia nopeita ja helppoja logistiikkaratkaisuja ja jakelutapoja. Haluamme tutustua hyvissä ajoin uuden teknologian mahdollisuuksiin ja toimivuuteen Suomessa. Kokeilun tavoitteena on myös kehittää suomalaista osaamista. Lue lisää tiedotteesta.

Liikenne- ja viestintäministeriö julkaisi ohjelman liikenteen älykkään automaation edistämiseksi. Lähitulevaisuudessa robotit maalla, merellä ja ilmassa ovat arkipäivää.