Postin jakelu ja postinumerot

Posti jaetaan työpäivinä (ma-pe). Jaettavia tuotteita ovat kaikki kooltaan enintään 25 x 40 x 3 cm ja 2 kg painavat kirjeet ja lehdet. Jakeluun soveltumattomista lähetyksistä jätetään saapumisilmoitus.

Perusjakelua koskevat ehdot on kirjattu Posti Oy:n yleisten ehtojen Jakelupalvelut-liitteeseen. Postin jakelua säännellään postilaissa ja lain noudattamista valvoo Viestintävirasto.

Lähilaatikko

Lähilaatikko tarjoaa sinulle mahdollisuuden saada posti jaettua haluamaasi paikkaan päätepisteessä. Palvelu tarjoaa esimerkiksi omakotitalouksille mahdollisuuden saada posti jaetuksi vaikkapa kotioven postiluukkuun. Myös taloyhtiöillä tai taloyhtiössä asuvalla on mahdollista sopia erikseen postien jakelusta. Vastaavasti mökkipaikkakunnalla on mahdollista sopia postilaatikon siirtämisestä vaikka oman mökkitontin kulmalle tai mökkitien varteen.

Lähilaatikko kotiin

  • Palvelu on maksullinen, katso hinnasto 2.4.2017 asti.
  • Lähilaatikko-palvelulla voit ohjata päiväpostin jakelua. Varhaisjakelussa jaettavia sanomalehtiä ei kanneta ilman eri sopimusta Lähilaatikkoon (ks. kohta Lehden kotiinjakelu).
  • Jokainen ratkaisu sovitaan yhdessä asiakkaan kanssa. Hinnoittelemme palvelun tapauskohtaisesti sen mukaan, kuinka pitkä postinjakajan poikkeama normaalilta reitiltä on.
  • Palvelusopimus voi koskea omakotitalossa tai taloyhtiössä asuvaa yksittäistä postinsaajaa tai taloyhtiön kaikkia postinsaajia.
  • Tuote-ehdot (pdf)
  • Jos haluat tehdä yhteisen palvelusopimuksen koko taloyhtiölle, katso yrityssivuiltamme tarkemmat tiedot Lähilaatikko taloyhtiöille -palvelun tilaamisesta.

Lähilaatikko mökille

Jaamme postin lomaosoitteessasi postilaatikkoon ilman lisämaksua, kun laatikko on laitettu ympärivuotisten asukkaiden postilaatikoiden yhteyteen. Lähilaatikko-palvelulla voit sijoittaa postilaatikon mökilläsi vaikka puuliiterin kulmalle.

  • Palvelun hinnoittelu perustuu ylimääräiseen pysähdykseen tai reittipoikkeamaan. Palvelu on saatavissa enintään 2 km edestakaiselle poikkeamalle. Hinta muodostuu perustamismaksusta ja palvelun hinnasta.
  • Muistathan Lähilaatikko mökille -palvelua tilatessasi, että tilaat samanaikaisesti myös postin määräaikaisen edelleenlähetyksen, jolla saat käännettyä kotiosoitteeseesi tulevan postin lomaosoitteeseen.
  • Vaikka kääntäisit lomaosoitteeseesi vain sanomalehden, tilaa Lähilaatikko mökille -palvelu, jos postilaatikko on sijoitettu poikkeavasti.

Lähilaatikon tilaaminen

Pyydä palvelusta tarjous. Kun hyväksyt tekemämme tarjouksen, on se samalla palvelun tilaus. Kerro tarjouspyynnössä osoite, johon tilaat palvelun ja postilaatikon sijaintipaikka. Käsittelemme tarjouksen paikallisessa postinjakelussa ja olemme sinuun mahdollisesti yhteydessä laatikon sijaintiin ja palvelun käynnistämiseen liittyen. Pyydä tarjous hyvissä ajoin! Näin saat palvelun silloin, kun haluat.

Tilaa lähilaatikko

Lehden kotiinjakelu

Lehden kotiinjakelu tuo Postin varhaisjakelussa olevan lehden tilauksessa määritellystä pisteestä poikkeavaan paikkaan. Lehti jaetaan asiakkaan kanssa sovittavaan paikkaan, joka on joko lehden tilausosoitteessa tai sen läheisyydessä. Palvelusopimus voidaan tehdä yksittäisen postinsaajan tai taloyhtiön kanssa, jolloin se koskee kaikkia postinsaajia.

Tilaa kotiinjakelu

Voit tilata kotiinkuljetuksen Postiin saapuneelle lähetykselle.