Lähetysten seuranta ja ohjaus

Voit käyttää lähetysten seurantaa joko Postin avoimilla verkkosivuilla tai kirjautumalla omiin palveluihin. Kirjautumalla palveluun saat automaattisesti tiedon tulevista ja lähtevistä paketeistasi vahvistamaasi puhelinnumeroon. Voit myös vaihtaa pakettisi noutopistettä helposti samalla kun tarkastelet, mitä lähetyksiä sinulle on tulossa.

Näin otat Oman noutopisteen käyttöösi

  1. Kirjaudu palveluun Postin käyttäjätunnuksella
  2. Syötä matkapuhelinnumerosi
  3. Hyväksy palvelun käyttöehdot ja perustietosi
  4. Valitse haluamasi pakettien noutopaikka esimerkiksi postinumeron avulla

Palvelu on tämän jälkeen käytössäsi. Voit vaihtaa noutopaikan tai poistaa palvelun käytöstä silloin kun itse haluat. Ota palvelu käyttöön!

Verkkokauppaostokset valitsemaasi noutopisteeseen

Valitse verkkokaupassa toimitustavaksi "Nouto postista", niin ohjaamme pakettisi maksutta valitsemaasi noutopaikkaan. Myös osa ulkomailta saapuvista paketeista ohjautuu valittuun noutopisteeseen, mutta eivät kaikki. Tähän vaikuttaa verkkokaupan käyttämä toimitustapa. Huomaathan, että osa lähettäjän paketille valitsemista lisäpalveluista voi myös estää ohjauksen, koska palvelua ei voida toteuttaa pakettiautomaatilla. Tällainen on esimerkiksi Kirjaaminen -lisäpalvelu. Jos muutat, saat Postilta automaattisesti sähköpostimuistutuksen siitä, että oma noutopiste kannattaa päivittää. Jos noutopiste, kuten posti tai pakettiautomaatti lakkaa, ohjauksesi purkaantuu ja saat tästäkin tiedon sähköpostilla.

Seuraa lähetystä mobiilissa

Voit seurata lähetyksiä myös mobiilisovelluksessa

Lataa sovellus