Pakettiautomaatti

Pakettiautomaatti on helppo tapa lähettää ja vastaanottaa paketteja

Postin pakettiautomaatti on helppo tapa lähettää ja vastaanottaa paketteja. Pakettiautomaatilta voit lähettää paketin toiseen automaattiin Suomessa ja Virossa, tai mihin tahansa postiin Manner-Suomessa. Maksaminen hoituu helposti sirullisella pankki- tai luottokortilla.

Hinnat ja lokerokoot

Pakettiautomaatin lokerokoot

Lokeron
koko

Maksimimitat
korkeus x leveys x syvyys

Hinta
Suomeen

Hinta
Viroon*
S

11 x 36 x 60 cm

5,90 € 11,90 €
M

19 x 36 x 60 cm

7,90 € 13,90 €
L

37 x 36 x 60 cm

9,90 € 15,90 €
XL

59 x 36 x 60 cm

11,90 € 17,90 €

Lähetyksen minimipaino on 100 g, maksimipaino 35 kg ja vähimmäiskoko 25 x 15 x 3cm.

* Enintään 10 kg painavien käteismaksullisten pakettien lähettäminen Viroon on arvonlisäverotonta. Yli 10 kg painavien pakettien lähettäminen on arvonlisäverollista. Posti maksaa arvonlisäverollisista lähetyksistä kulloinkin voimassa olevan arvonlisäveron. Saat erillisestä pyynnöstä kuitin arvonlisäverotusta varten.

Toimitusajat

Jokainen pakettiautomaatti tyhjennetään ja täytetään arkipäivisin maanantaista perjantaihin. Lauantaisin täytetään ja tyhjennetään Turun, Tampereen ja pääkaupunkiseudun alueella sijaitsevat automaatit. Lauantaijakelun piirissä on yhteensä lähes 300 pakettiautomaattia ja postia. Voit lähettää esimerkiksi Kuopiosta perjantaina ja pakettisi on noudettavissa lauantaina vaikkapa Helsingissä sijaitsevasta automaatista. Kun jätät pakettisi automaattiin viimeistään klo 16 arkipäivänä, saat pakettisi perille pääsääntöisesti seuraavaksi arkipäiväksi (tai lauantaiksi)i erikseen määritellyn palvelualueen sisällä. Huomaa että joillakin automaateista on sijainnista johtuen klo 16:sta poikkeava, aikaisempi tyhjennysaika. Automaattisi tyhjennysajan voit tarkistaa pakettiautomaatin aloitusruudulta sekä pakettiautomaattien karttanäkymästä.

Toimitusaika Suomessa: Paketti on noudettavissa Posteista ja pakettiautomaateista klo 16 jälkeen.

Toimitusaika Viroon: Viron SmartPOST -automaattiin lähetetyt paketit ovat perillä toisena arkipäivänä (eli +1 päivä toimitusaikaan joka olisi Suomen sisällä).

Pakettiautomaattien sijainnit

Automaatit sijoitetaan paikoille, joissa käy suuria asiakasvirtoja, kuten kauppakeskuksiin ja päivittäistavarakauppoihin.

Etsi lähin pakettiautomaatti